reklama
hledat uživatel
       
Přidat vlastní recept

Jemné čajové pečivo

Recept na výborné cukroví, které se rozplývá na jazyku. Z tohoto množství připravíme cca 2 plechy.


  • 3,0

    3 2
  • 45 min

Podobné recepty

Načíst další recepty

Postup přípravy

Máslo necháme změknout. Mouku prosejeme přes jemné síto. Vanilkový lusk rozřízneme a vydlabeme z něj semínka.

Do mísy vsypeme mouku, cukr, špetku soli, přidáme na kousky nakrájené máslo, žloutek a vanilková semínka. Ze všech ingrediencí vypracujeme hladké těsto, které zabalíme do potravinářské folie a necháme alespoň 30 minut odpočinout v lednici.

Těsto na moukou podsypané desce vyválíme na plát a pomocí vykrajovaček vykrajujeme libovolné tvary a ty klademe na plech vyložený pečícím papírem.

Čajové pečivo pečeme na 170 °C do zrůžovění, a to cca 10 minut. Poté necháme cukroví vychladnout a uskladníme v uzavíratelné dóze.

Jemné čajové pečivo podáváme jako sladké cukroví k čaji, kávě a také o Vánocích.

reklama

Poznámka k receptu

Chcete skutečně poznámku smazat?
Ano Ne
×

autor

Uvařil/a jsem recept Přidejte vlastní poznámku Přidejte první komentář

Líbí se mi

Dejte nám vědět,
proč se vám recept nelíbil.

×

Přidat příspěvek k receptu Jemné čajové pečivo

Kliknutím na tlačítko Přidej příspěvek berete na vědomí, že dochází ke sbírání a zpracování osobních údajů. Více informací o zásadách ochrany osobních údajů najdete ZDE.