reklama
hledat uživatel
       
Přidat vlastní recept

Jemné brynzové koláčky

Recept na slané pohoštění - koláčky s brynzovou nádivkou.


  • 3,0

    3 2
  • 1 h 30 min

Podobné recepty

Načíst další recepty

Ingredience

na potření

náplň

těstíčko

těsto



Nejlepší recepty a články

Palačinky

4,5 3 750 hodnocení

Klasické kuře na paprice

4,5 987 hodnocení

Videorecept na zdravý oběd: Ledový salát s novými bramborami a kuřecím masem

5. 6. 2020

Bábovka

4,7 1 710 hodnocení

Bramboráky

4,3 46 801 hodnocení

Jarní recepty našich čtenářů: Který zkusíte vy?

4. 6. 2020

Krémová brokolicová polévka 1

4,2 140 hodnocení

Segedínský guláš

3,3 2 201 hodnocení

Sezóna jahod je v plném proudu: Připravili jsme pro vás 10 rychlých receptů

3. 6. 2020

Luxusní koprová omáčka

4,3 596 hodnocení

Smažené karbanátky

4,5 768 hodnocení

Recept na palačinky se smetanovo-jahodovou náplní krok za krokem

2. 6. 2020

Hustá květáková polévka s vejci a brambory

4,6 288 hodnocení

Zeleninové rizoto s kuřecím masem

4,3 661 hodnocení

Videorecept: Báječné domácí těstoviny s pestem a kuřecím masem

1. 6. 2020

Postup přípravy

Z trochy mléka, rozdrobeného droždí a cukru necháme na teplém místě vzejít kvásek.

Mouku prosejeme a smícháme se solí, přidáme rozpuštěné vlahé máslo, v mléce rozšlehaný žloutek a zadělaný kvásek. Všechno zpracujeme dohromady, vznikne nám hladké těsto, které dáme přibližně na hodinu na teplé místo a necháme vykynout.

Mezitím si připravíme nádivku. Brambory uvaříme, oloupeme a nastrouháme. Budeme potřebovat jen 150 g. Brambory promícháme s čerstvou brynzou, špetkou soli, žloutkem a změklým či rozpuštěným máslem.

Vykynuté těsto rozválíme na vysypaném vále na tloušťku 1,5 cm a vykrajujeme z něj kolečka velikosti koláčků. Na vykrajování použijeme třeba skleničku. Uprostřed koláčků vyhloubíme důlek, přendáme je na plech s pečícím papírem a ještě chvíli necháme nakynout.

Poté okraje koláčků potřeme bílkem a do středu dáme pomocí lžičky trochu brynzové náplně.

Jemné brynzové koláčky pečeme při 200 °C do zlatavé barvy. Brynzové koláčky chutnají teplé i studené jako slané pohoštění k vínu.

Poznámka k receptu

Chcete skutečně poznámku smazat?
Ano Ne
×

autor

Uvařil/a jsem recept
  • Přidat poznámku
  • Líbí se mi

    Dejte nám vědět,
    proč se vám recept nelíbil.

    ×
    Sdílet Připnout

    Přidat příspěvek k receptu Jemné brynzové koláčky

    Kliknutím na tlačítko Přidej příspěvek berete na vědomí, že dochází ke sbírání a zpracování osobních údajů. Více informací o zásadách ochrany osobních údajů najdete ZDE.