reklama
hledat uživatel
       
Přidat vlastní recept

Jemné brynzové koláčky

Recept na slané pohoštění - koláčky s brynzovou nádivkou.


  • 3,0

    3 2
  • 1 h 30 min

Podobné recepty

Načíst další recepty

Postup přípravy

Z trochy mléka, rozdrobeného droždí a cukru necháme na teplém místě vzejít kvásek.

Mouku prosejeme a smícháme se solí, přidáme rozpuštěné vlahé máslo, v mléce rozšlehaný žloutek a zadělaný kvásek. Všechno zpracujeme dohromady, vznikne nám hladké těsto, které dáme přibližně na hodinu na teplé místo a necháme vykynout.

Mezitím si připravíme nádivku. Brambory uvaříme, oloupeme a nastrouháme. Budeme potřebovat jen 150 g. Brambory promícháme s čerstvou brynzou, špetkou soli, žloutkem a změklým či rozpuštěným máslem.

Vykynuté těsto rozválíme na vysypaném vále na tloušťku 1,5 cm a vykrajujeme z něj kolečka velikosti koláčků. Na vykrajování použijeme třeba skleničku. Uprostřed koláčků vyhloubíme důlek, přendáme je na plech s pečícím papírem a ještě chvíli necháme nakynout.

Poté okraje koláčků potřeme bílkem a do středu dáme pomocí lžičky trochu brynzové náplně.

Jemné brynzové koláčky pečeme při 200 °C do zlatavé barvy. Brynzové koláčky chutnají teplé i studené jako slané pohoštění k vínu.

reklama

Poznámka k receptu

Chcete skutečně poznámku smazat?
Ano Ne
×

autor

Uvařil/a jsem recept
  • Přidat poznámku
  • Líbí se mi

    Dejte nám vědět,
    proč se vám recept nelíbil.

    ×
    Sdílet Připnout

    Přidat příspěvek k receptu Jemné brynzové koláčky

    Kliknutím na tlačítko Přidej příspěvek berete na vědomí, že dochází ke sbírání a zpracování osobních údajů. Více informací o zásadách ochrany osobních údajů najdete ZDE.