reklama
hledat uživatel
       
Přidat vlastní recept

Jemné bramborové pletýnky

Recept na výborné pečivo z vařených brambor a kynutého těsta.


  • 4,3

    34×

    4,2 34
  • 1 hod

Podobné recepty

Načíst další recepty

Postup přípravy

Čistě vykartáčované brambory uvaříme v osolené vodě. Vychladlé brambory oloupeme a nastrouháme na jemno.

Mouky, sušené droždí, cukr a sůl prosejeme do mísy a s přidáním vody, másla a nastrouhaných brambor vypracujeme těsto. Připravené těsto přikryjeme čistým plátýnkem a necháme vykynout.

Těsto rozdělíme na asi 22 válečků a po třech pleteme pletýnky, které ukládáme na plech s papírem na pečení. Pletýnky potřeme vodou, posypeme hrubou solí nebo semínky podle chuti. Přikryté pečivo necháme ještě 15 minut kynout.

Bramborové pletýnky pečeme dozlatova v troubě předehřáté na 170 °C .

Jemné bramborové pletýnky podáváme podle chuti.

reklama

Poznámka k receptu

Chcete skutečně poznámku smazat?
Ano Ne
×

autor

Uvařil/a jsem recept
  • Přidat poznámku
  • Líbí se mi

    Dejte nám vědět,
    proč se vám recept nelíbil.

    ×
    Sdílet Připnout

    Přidat příspěvek k receptu Jemné bramborové pletýnky

    Kliknutím na tlačítko Přidej příspěvek berete na vědomí, že dochází ke sbírání a zpracování osobních údajů. Více informací o zásadách ochrany osobních údajů najdete ZDE.