reklama
hledat uživatel
       
Přidat vlastní recept

Jemná zvěřinová paštika s vlašskými ořechy a brusinkovou omáčkou

Recept na zvěřinovou paštiku s vlašskými ořechy a brusinkovou omáčkou.


  • 3,3

    3,2 7
  • 1 h 30 min

Podobné recepty

Načíst další recepty

Ingredience

podle chuti



Nejlepší recepty a články

Palačinky

4,5 3 543 hodnocení

Klasické kuře na paprice

4,5 813 hodnocení

Posilte si imunitu díky rakytníku

17. 9. 2019

Bábovka

4,7 1 591 hodnocení

Bramboráky

4,3 46 660 hodnocení

Přírodní lékárnička: Hlávkové zelí a jeho využití nejen v kuchyni

16. 9. 2019

Krémová brokolicová polévka 1

4,3 127 hodnocení

Segedínský guláš

3,2 2 164 hodnocení

Jak žít s bezlepkovou dietou

16. 9. 2019

Luxusní koprová omáčka

4,3 559 hodnocení

Smažené karbanátky

4,5 671 hodnocení

6 nejlepších receptů na jablečný štrúdl

15. 9. 2019

Hustá květáková polévka s vejci a brambory

4,6 268 hodnocení

Zeleninové rizoto s kuřecím masem

4,3 532 hodnocení

Videorecept: Tradiční podzimní dýňová polévka podle šéfkuchaře

15. 9. 2019

Postup přípravy

Jelení plec si nakrájíme na menší kostky, stejně tak vepřová játra a slaninu. Do pekáčku dáme upéct jelení kousky a slaninu, které osolíme a ochutíme připraveným nadrceným kořením - jalovec, nové koření, pepř a bobkový list. Pečeme asi hodinu při 180 °C, do té doby než je maso úplně měkké a sype se.

Maso vyndáme z trouby a přidáme na menší kousky nakrájená játra. Pečeme dokud nejsou játra lehce růžová, ale pozor aby se nevysušila. Poté přidáme koňak, zamícháme a necháme lehce vychladnout. Následně přidáme smetanu, vše rozmixujeme a přidáme vlašské ořechy. Celou hmotu dáme do formy a necháme zatuhnout v lednici. Ideálně paštiku ve formě zatížit, aby nám při servírování pěkně držela tvar.

Při servírování můžeme přelít brusinkovým přelivem, který si vytvoříme tak, že brusinky ze sklenice nebo mražené chvíli povaříme s trochou vody a cukrem Cukru přidáme podle chuti, brusinkový přeliv by měl být sladký.

Jemnou zvěřinovou paštiku s vlašskými ořechy a brusinkovou omáčkou podáváme s čerstvým chlebem. Gramáž surovin odpovídá přibližně 0,5 kg paštiky.

Poznámka k receptu

Chcete skutečně poznámku smazat?
Ano Ne
×

autor

Uvařil/a jsem recept
  • Přidat poznámku
  • Líbí se mi

    Dejte nám vědět,
    proč se vám recept nelíbil.

    ×
    Sdílet Připnout

    Přidat příspěvek k receptu Jemná zvěřinová paštika s vlašskými ořechy a brusinkovou omáčkou

    Kliknutím na tlačítko Přidej příspěvek berete na vědomí, že dochází ke sbírání a zpracování osobních údajů. Více informací o zásadách ochrany osobních údajů najdete ZDE.