2 dl | olej | |
4 ks | vejce | |
2 dl | mléko | |
1 balíček | kypřicí prášek do pečiva | |
200 g | cukr krupice | |
1 balíček | vanilkový cukr | |
250 g | polohrubá mouka | |
podle potřeby | ||
---|---|---|
třešně | ||
tuk na vymazání | ||
hrubá mouka na vysypání | ||
drobenka |
Vejce ušleháme s cukrem a vanilkovým cukrem do pěny. Přidáme olej, mléko, mouku s práškem do pečiva a znovu šleháme, dokud nám nevznikne hladké těsto. Těsto na bublaninu vylijeme na tukem vymazaný a moukou vysypaný plech. Nahoru přidáme ovoce (vypeckované třešně) a podle chuti můžeme přidat drobenku z másla, hrubé mouky a cukru. Drobenku můžeme také vynechat. Jemnou třešňovou bublannu pečeme zhruba na 200 °C 30 minut (podle typu trouby). Po upečení stačí jemnou třešňovou bublaninu nakrájet a podávat k čaji.
Pečení na víkend: Nadýchaná bublanina s ovocem nikdy nezklame
Rychlé, snadné a plné ovoce. Znáte snad jednodušší a vděčnější moučník než právě bublaninu? Nejlépe chutná samozřejmě s ovocem čerstvým, ale pokud máte domácí zásoby zavařeného či mraženého ovoce, můžete si ji dopřát vlastně kdykoli. Máme pro vás 5 skvělých receptů.
Babiččina třešňová bublanina: Pusťte se do pečení, stačí jen pár surovin
Třešně se na nás usmívají nejen ze stromů, ale i z přepravek ve stáncích s ovocem a zeleninou. Vyzkoušejte názorný recept na skvělou bublaninu z třešní.
Autor:Michy
Centrum.cz|Atlas.cz Economia 1999 - 2024. Všechna práva vyhrazena