reklama
hledat uživatel
       
Přidat vlastní recept

3. místo v TOP 10

Fotografie receptu: Jemná třešňová bublanina

Jemná třešňová bublanina

Recept na bublaninu, kterou můžeme doplnit libovolným ovocem. Tato je třešňová a chutná výtečně.


  • 4,6

    94×

    4,5 94
  • 1 hod

Podobné recepty

Načíst další recepty

Ingredience



Energetická hodnota

1119 kJ / 267,4 kCal
(na 1 porci)

Nejlepší recepty a články

Palačinky

4,5 3 561 hodnocení

Klasické kuře na paprice

4,5 827 hodnocení

Recept na pečenou kachnu se zelím krok za krokem

19. 10. 2019

Bábovka

4,7 1 603 hodnocení

Bramboráky

4,3 46 670 hodnocení

Víno, které se zrodí díky slámě

19. 10. 2019

Krémová brokolicová polévka 1

4,3 128 hodnocení

Segedínský guláš

3,2 2 170 hodnocení

Dokonalé kynuté těsto: Tipy a triky nejen k výběru surovin

18. 10. 2019

Luxusní koprová omáčka

4,3 567 hodnocení

Smažené karbanátky

4,5 673 hodnocení

Hraběnčiny řezy krok za krokem

18. 10. 2019

Hustá květáková polévka s vejci a brambory

4,6 269 hodnocení

Zeleninové rizoto s kuřecím masem

4,3 542 hodnocení

Vydatná italská polévka Minestrone krok za krokem

17. 10. 2019

Postup přípravy

Vejce ušleháme s cukrem a vanilkovým cukrem do pěny. Přidáme olej, mléko, mouku s práškem do pečiva a znovu šleháme, dokud nám nevznikne hladké těsto.

Těsto na bublaninu vylijeme na tukem vymazaný a moukou vysypaný plech. Nahoru přidáme ovoce (vypeckované třešně) a podle chuti můžeme přidat drobenku z másla, hrubé mouky a cukru. Drobenku můžeme také vynechat.

Jemnou třešňovou bublannu pečeme zhruba na 200 °C 30 minut (podle typu trouby).

Po upečení stačí jemnou třešňovou bublaninu nakrájet a podávat k čaji.

Poznámka k receptu

Chcete skutečně poznámku smazat?
Ano Ne
×

autor

Uvařil/a jsem recept
  • Přidat poznámku
  • Líbí se mi

    Dejte nám vědět,
    proč se vám recept nelíbil.

    ×
    Sdílet Připnout

    Komentáře k receptu Jemná třešňová bublanina

    Celkový počet komentářů: 9
    • Libuše
      Libuše

      Komentář k receptu Jemná třešňová bublanina

      vynikající jinou už dělat nebudu višnová super dík

      01.07.2018 09:48:04

    • Eva
      Eva

      Komentář k receptu Jemná třešňová bublanina

      Skvělý recept, rychlá, výborná! Nejdéle trvalo snad vypeckování třešní:-)

      29.06.2017 19:35:21

    • Lenka
      Lenka

      Pecu dle tohoto receptu uz podruhe a bublanina je vyborna! Ma jedinou chybu - jeden kousek vam nestaci:( Take testo sleham, pridavam vyslehane bilky zvlast a jeste do testa pridavam trochu citronove kury :) Diky za recept Michy! :)

      26.07.2016 10:04:26


    • Eli
      Eli

      Změna mouky a cukru SUPER :-)

      Právě jsem dopekla, použila jsem celozrnou špaldovou mouku a třetina cukru byla tmavý třtinový krystal ,ve kterém bylo předtím naložené nitro z vanilkového lusku.
      (Neměla jsem totiž doma vanilkový cukr z obchodu a to bylo dobře.)
      Fantasticky se propojily chutě mouky ( je tmavá ) a cukru, takže kraje bublaniny byly i bez pocukrování sladké.Bílky jsem nevmíchala zvlášť a i tak je těsto křehké a nadýchané.Moc doporučuji všem :-))) Jednoduché suroviny a skvělý výsledek.

      14.07.2016 13:57:50

    • Veruli
      Veruli

      Komentář k receptu Jemná třešňová bublanina

      Vyborne a rychle:) jen z bilku jsem uslehala snih a potom ho vmichala do testa :)

      30.06.2015 12:23:09

      • Lulu
        Lulu

        Re: Komentář k receptu Jemná třešňová bublanina

        Taky jsem bílek šlehala zvlášť... a ikdyž zrovna nejsem moc buchtový typ, tak tahle byla chuťově moc dobrá a docela snadná. Jen ten čas v elektrické troubě byl o něco kratší, myslím, že cca 15-20 minut ;-)

        21.05.2018 11:30:58

    • helena (tecka) stasicova
      helena (tecka) stasicova

      Pekla jsem ji už třikrát a musím říct výborná,holky z práce si po ochutnání vzaly recept...autrovi tleskám.K těm bílkům říká se že lepší je vyšlehat bílky zvlášť,dělám to tak taky,ale protože u nového receptu postupuji poprvé vždy podle návodu musí říct že to nemělo žádný vliv...:-))) mám doma devět ,,mlsných jazyků a mohu čestně prohlásit byla vynikající zvlášt druhá v pořadí s meruňkami a bílým rybízem...

      30.06.2014 11:45:20

    • Magdalena
      Magdalena

      Lépe šlehat zvlášť bílky a vmíchat sníh

      Když se do každého těsta zvlášť vmíchá ušlehaný sníh je to vždy lehčí

      23.06.2014 16:25:21

    • Magdalena
      Magdalena

      Bublanina dle receptu je rychlá i chutná

      23.06.2014 16:22:56


    Nalezeno receptů: 9

    Přidat příspěvek k receptu Jemná třešňová bublanina

    Kliknutím na tlačítko Přidej příspěvek berete na vědomí, že dochází ke sbírání a zpracování osobních údajů. Více informací o zásadách ochrany osobních údajů najdete ZDE.