reklama
hledat uživatel
       
Přidat vlastní recept

Jemná svíčková omáčka

Jemná smetanová omáčka s kořenovou zeleninou a hovězím masem. Tradiční recept na hlavní chod knedlíkem.


  • 4,3

    94×

    4,3 94
  • 1 hod

Podobné recepty

Načíst další recepty

Ingredience

na ozdobu

omáčka

podle chuti

podle potřeby



Postup přípravy

Kořenovou zeleninu (mrkev, celer, petržel) očistíme a nastrouháme. Cibuli oloupeme a nakrájíme nadrobno. Čisté osušené maso prošpikujeme kousky špeku. Maso osolíme a opepříme ze všech stran.

V hrnci necháme rozpustit sádlo s máslem. Nejdříve vhodíme kořenovou zeleninu, promícháme, po chvilce přidáme cibuli a opékáme dozlatova. Základ pocukrujeme a podlijeme octem, který necháme odpařit. Po vyvaření octu přidáme koření a maso. Hovězí maso opečeme ze všech stran a podlijeme vývarem tak, aby maso bylo ponořené, přikryjeme a dusíme pomalu do změknutí. Měkké maso odebereme, nakrájíme na plátky a přikryjeme alobalem.

Základ svíčkové omáčky zahustíme jíškou a zjemníme smetanou. Základ provaříme a ponorným mixerem rozmixujeme. Omáčku přecedíme přes jemné sítko, ještě dochutíme solí a citronovou šťávou.

Jemnou svíčkovou omáčku podáváme teplou s knedlíky, zdobíme brusinkami a plátkem citronu.

reklama

Poznámka k receptu

Chcete skutečně poznámku smazat?
Ano Ne
×

autor

Uvařil/a jsem recept
  • Přidat poznámku
  • Líbí se mi

    Dejte nám vědět,
    proč se vám recept nelíbil.

    ×
    Sdílet Připnout

    Přidat příspěvek k receptu Jemná svíčková omáčka

    Kliknutím na tlačítko Přidej příspěvek berete na vědomí, že dochází ke sbírání a zpracování osobních údajů. Více informací o zásadách ochrany osobních údajů najdete ZDE.