reklama
hledat uživatel
       
Přidat vlastní recept

Jemná švestková čokoláda

Výborná ovocná směs na perník a jiné buchty, kterou snadno a rychle připravíme podle osvědčeného receptu.


  • 3,0

    3 2
  • 1 hod

Podobné recepty

Načíst další recepty

Postup přípravy

Nejdříve švestky vypeckujeme a potom je nameleme na jemnou kaši na masovém strojku, můžeme je i rozmixovat. Rozemleté švestky smícháme s cukrem, vanilkovým cukrem a kakaem. Švestkovou směs necháme 24 hodin v chladnu odležet.

Odleženou švestkovou směs promícháme a dáme vařit asi na 20 - 25 minut. Ještě vařící plníme do malých zavařovacích skleniček, navrch každé švestkové čokolády dáme podle chuti 1 lžičku rumu, zavíčkujeme a otočíme dnem vzhůru jako u marmelády.

Švestková čokoláda se výborně hodí k potření různých perníků nebo bábovek.

reklama

Poznámka k receptu

Chcete skutečně poznámku smazat?
Ano Ne
×

autor

Uvařil/a jsem recept
  • Přidat poznámku
  • Líbí se mi

    Dejte nám vědět,
    proč se vám recept nelíbil.

    ×
    Sdílet Připnout

    Komentáře k receptu Jemná švestková čokoláda

    Celkový počet komentářů: 1

    • Lucy
      Lucy

      Komentář k receptu Jemná švestková čokoláda

      výborná, možno použít i do tvořítek na nanuky jako zmrzka :-)

      13.10.2015 17:13:25

    Nalezeno receptů: 1

    Přidat příspěvek k receptu Jemná švestková čokoláda

    Kliknutím na tlačítko Přidej příspěvek berete na vědomí, že dochází ke sbírání a zpracování osobních údajů. Více informací o zásadách ochrany osobních údajů najdete ZDE.