reklama
hledat uživatel
       
Přidat vlastní recept

Jemná špenátová polévka

Špenátovou polévku můžeme připravit mnoha způsoby. Nejvíce vitamínů ale bude mít připravená z čerstvého špenátu.


  • 4,1

    34×

    4,1 34
  • 1 hod

Podobné recepty

Načíst další recepty

Postup přípravy

Z másla a mouky si připravíme jíšku: Máslo rozpustíme na pánvi, přidáme hladkou mouku a smažíme, než mouka zrůžoví. Jíšku necháme vychladnout

Listy špenátu důkladně propereme, okrájíme zbytky kořínků a ostrým nožem nebo sekáčkem nasekáme nadrobno.

Cibuli a česnek oloupeme, 2 stroužky česneku nakrájíme na plátky, 2 stroužky utřeme se solí. Cibuli nakrájíme najemno. Vejce rozklepneme a oddělíme žloutky.

Na másle zpěníme plátky česneku a nakrájenou cibuli, cibuli necháme zesklovatět. Přidáme nasekaný špenát, přilijeme asi 2 hrnky vody a vaříme, dokud špenát úplně nezměkne.

V mléce rozkvedláme žloutky a společně se smetanou přilijeme ke špenátu. Můžeme naředit podle potřeby i vodou. Přidáme česnek utřený se solí a nakonec do polévky zamícháme vychladlou jíšku. Polévku necháme krátce povařit. Během varu mícháme, dokud polévka po přidání jíšky nezhoustne.

Špenátovou jemnou polévku můžeme ochutit pepřem a posypat jemně nasekanou petrželovou natí.

reklama

Poznámka k receptu

Chcete skutečně poznámku smazat?
Ano Ne
×

autor

Uvařil/a jsem recept
  • Přidat poznámku
  • Líbí se mi

    Dejte nám vědět,
    proč se vám recept nelíbil.

    ×
    Sdílet Připnout

    Komentáře k receptu Jemná špenátová polévka

    Celkový počet komentářů: 1

    • lumik
      lumik

      Komentář k receptu Jemná špenátová polévka

      jíšku bych přidala před smetanou se žloutky

      13.05.2019 18:09:26

    Nalezeno receptů: 1

    Přidat příspěvek k receptu Jemná špenátová polévka

    Kliknutím na tlačítko Přidej příspěvek berete na vědomí, že dochází ke sbírání a zpracování osobních údajů. Více informací o zásadách ochrany osobních údajů najdete ZDE.