reklama
hledat uživatel
       
Přidat vlastní recept

Jemná rybí polévka s hráškem

Netradiční recept na přípravu vánoční rybí polévky s hráškem, kterou ocení zejména strávníci, kteří mají rádi lehká jídla.


  • 4,0

    20×

    4 20
  • 2 h 30 min

Podobné recepty

Načíst další recepty

Ingredience

podle chuti



Nejlepší recepty a články

Palačinky

4,5 3 559 hodnocení

Klasické kuře na paprice

4,5 826 hodnocení

Vydatná italská polévka Minestrone krok za krokem

17. 10. 2019

Bábovka

4,7 1 601 hodnocení

Bramboráky

4,3 46 669 hodnocení

Jablečný ocet - to nejlepší z přírody

17. 10. 2019

Krémová brokolicová polévka 1

4,3 128 hodnocení

Segedínský guláš

3,2 2 170 hodnocení

Domácí věnečky krok za krokem

16. 10. 2019

Luxusní koprová omáčka

4,3 566 hodnocení

Smažené karbanátky

4,5 673 hodnocení

Tip na zdravou a rychlou večeři: Italské rizoto s rajčaty

15. 10. 2019

Hustá květáková polévka s vejci a brambory

4,6 269 hodnocení

Zeleninové rizoto s kuřecím masem

4,3 541 hodnocení

Přivoňte a ochutnejte: Požitkářský čaj Rooibos

15. 10. 2019

Postup přípravy

Připravíme si rybí vývar. Omyté kapří hlavy zbavené žáber a odřezky z kapra zalijeme studenou vodou. Přidáme sůl, celý pepř, nové koření, bobkový list, jednu celou cibuli a vše přivedeme k varu. Teplotu snížíme a zvolna vaříme alespoň 2 hodiny. Během vaření odstraníme veškerou pěnu. Pak vývar scedíme, maso z kapra obereme a odložíme stranou.

Mezitím, když se ryba vaří, si očistíme mrkev a celer. Cibuli a česnek oloupeme a nakrájíme nadrobno. Z veky si připravíme na másle krutony.

Na másle necháme zesklovatět jednu nakrájenou cibulku s česnekem, vmícháme mouku a vše zasmahneme. Cibulovou jíšku zalijeme vývarem a za stálého míchání vše přivedeme k varu. Pak přidáme mražený hrášek, rýžový ocet, mletý zázvor, celou mrkev, snítku petrželové natě a kousek řapíkatého celeru. Vše zvolna vaříme asi 25 minut. Měkkou mrkev vyjmeme a nakrájíme na kolečka nebo jiné ozdobné tvary. Poté polévku scedíme přes síto a hrášek i s celerem do ní propasírujeme. Nakonec polévku zjemníme smetanou, vložíme maso a mrkev, prohřejeme (nevaříme) a podle potřeby dochutíme solí a pepřem.

Jemnou rybí polévku s hráškem podáváme s houskovými krutony.

Poznámka k receptu

Chcete skutečně poznámku smazat?
Ano Ne
×

autor

Uvařil/a jsem recept
  • Přidat poznámku
  • Líbí se mi

    Dejte nám vědět,
    proč se vám recept nelíbil.

    ×
    Sdílet Připnout

    Přidat příspěvek k receptu Jemná rybí polévka s hráškem

    Kliknutím na tlačítko Přidej příspěvek berete na vědomí, že dochází ke sbírání a zpracování osobních údajů. Více informací o zásadách ochrany osobních údajů najdete ZDE.