reklama
hledat uživatel
       
Přidat vlastní recept

Jemná polévka z rybího filé

Chutná a jemná rybí polévka, kterou připravíme rychle a snadno.


  • 3,6

    46×

    3,6 46
  • 45 min

Podobné recepty

Načíst další recepty

Postup přípravy

Filé vysušíme a nakrájíme na malé kusy. Osmahneme je na másle, zalijeme vodou.

Zmraženou zeleninu nerozmrazujeme a také ji krátce osmahneme na jiné pánvi a přidáme do vody k rybě. Osolíme, opepříme, nasypeme trochu vegety a špetku muškátového mletého oříšku. Vaříme na mírném ohni do změknutí zeleniny a ryby. Pokud máme čerstvou mrkev, petržel a celer, tak je očistíme a nakrájíme na jemné nudličky.

Z másla a mouky usmažíme světlou jíšku, zředíme ji studeným mlékem a přilijeme do vývaru z ryby a zeleniny. Promícháme a 10 minut ještě povaříme.

Rohlíky nakrájíme na malé kostičky a na pánvi je opražíme nasucho.

Každou porci polévky posypeme nasekanou zelenou petrželkou a podáváme s usmaženou žemlí.

Jemnou polévku z rybího filé můžeme uvařit i na Vánoce, pokud nemáme rybu na klasický rybí vývar. Tato polévka chutná i dětem.

reklama

Poznámka k receptu

Chcete skutečně poznámku smazat?
Ano Ne
×

autor

Uvařil/a jsem recept
  • Přidat poznámku
  • Líbí se mi

    Dejte nám vědět,
    proč se vám recept nelíbil.

    ×
    Sdílet Připnout

    Přidat příspěvek k receptu Jemná polévka z rybího filé

    Kliknutím na tlačítko Přidej příspěvek berete na vědomí, že dochází ke sbírání a zpracování osobních údajů. Více informací o zásadách ochrany osobních údajů najdete ZDE.