reklama
hledat uživatel
       
Přidat vlastní recept

Jemná paštika z kuřecích jater

Snadný recept na výbornou domácí paštiku z kuřecích jater ala Vaněk.


  • 4,5

    16×

    4,5 16
  • 25 min

Podobné recepty

Načíst další recepty

Ingredience

podle chuti

redukce

směs



Energetická hodnota

12333 kJ / 2945,7 kCal
(na 1 porci)

Nejlepší recepty a články

Palačinky

4,5 3 626 hodnocení

Klasické kuře na paprice

4,5 885 hodnocení

Recept na jablečný závin krok za krokem

25. 1. 2020

Bábovka

4,7 1 636 hodnocení

Bramboráky

4,3 46 713 hodnocení

Maso k uzení: Pochutnejte si na krkovici i slanině

25. 1. 2020

Krémová brokolicová polévka 1

4,3 129 hodnocení

Segedínský guláš

3,3 2 181 hodnocení

Recept na kynuté buchty s povidly krok za krokem

24. 1. 2020

Luxusní koprová omáčka

4,2 577 hodnocení

Smažené karbanátky

4,5 708 hodnocení

Luštěniny nás nabijí životní energií: Jak je snáz zařadit do jídelníčku?

23. 1. 2020

Hustá květáková polévka s vejci a brambory

4,6 276 hodnocení

Zeleninové rizoto s kuřecím masem

4,3 586 hodnocení

Domácí výroba uzenin - připravte si tu nejlepší klobásu, jakou jste kdy jedli!

22. 1. 2020

Postup přípravy

Kuřecí játra opláchneme a zbavíme blan. Česnek a cibuli oloupeme, česnek rozdrtíme nožem a cibuli nakrájíme na kostičky.

V kastrolu přivedeme do varu 300 g másla, přidáme česnek, cibuli a rozmarýn.
Přidáme kuřecí játra, osolíme, opepříme a na mírném ohni vaříme asi 15 minut nezakrytě a často mícháme.

Po uvaření dáme do vyšší nádoby a mixérem směs rozmixujeme, ke konci přidáme 50 g studeného másla a rozmixujeme na jemno. Játrovou paštiku nakonec vychladíme.

Paštiku z kuřecích jater podáváme s čerstvým chlebem nebo pečivem.

Poznámka k receptu

Chcete skutečně poznámku smazat?
Ano Ne
×

autor

Uvařil/a jsem recept
  • Přidat poznámku
  • Líbí se mi

    Dejte nám vědět,
    proč se vám recept nelíbil.

    ×
    Sdílet Připnout

    Komentáře k receptu Jemná paštika z kuřecích jater

    Celkový počet komentářů: 3
    • Janca
      Janca

      recept podle Vanka

      Okopirovany recept z knizky pana Romana Vanka....nicmene chutna opravdu skvele.

      04.04.2015 21:24:23

    • garmil
      garmil

      podivný recept

      na půl kg jater 350 gr. másla to je snad už jen játrové máslo a né paštika?L

      07.01.2015 17:40:27

      • adam (tecka) varmuza
        adam (tecka) varmuza

        Re: podivný recept

        Ono když si koupíte paštiku v obchodě, tak ty játrové mají poměr masa okolo 35-40%. Takhle bude poměr masa k ostatním ingrediencím podstatně vyšší :)

        A uvidíte, že to stojí za to :) chutná opravdu skvěle

        15.01.2015 10:08:32



    Nalezeno receptů: 3

    Přidat příspěvek k receptu Jemná paštika z kuřecích jater

    Kliknutím na tlačítko Přidej příspěvek berete na vědomí, že dochází ke sbírání a zpracování osobních údajů. Více informací o zásadách ochrany osobních údajů najdete ZDE.