reklama
hledat uživatel
       

Vylepšili jsme pro Vás Vaření.cz, pomozte nám ho otestovat.

Vylepšili jsme pro Vás Vaření.cz

Kdykoliv se budete moci vrátit zpět na starší verzi tlačítkem v pravém horním rohu.

Přidat vlastní recept

Jemná paštika z drůbežích jater

Recept na chutnou paštiku připravenou z drůbežích jater.


  • 4,3

    4,3 6

Podobné recepty

Načíst další recepty

Ingredience

podle chuti



Nejlepší recepty a články

Palačinky

4,5 3 822 hodnocení

Klasické kuře na paprice

4,5 1 041 hodnocení

Těstoviny v podzimním jídelníčku: Zapečte je!

21. 10. 2020

Bábovka

4,7 1 760 hodnocení

Bramboráky

4,3 46 856 hodnocení

KVÍZ: Je meloun ovoce, nebo zelenina? Otestuj svoji znalost!

21. 10. 2020

Krémová brokolicová polévka 1

4,2 143 hodnocení

Segedínský guláš

3,3 2 220 hodnocení

Kupujeme hovězí maso: Víte, jak upravit hovězí roštěnec, kližku či plec?

21. 10. 2020

Luxusní koprová omáčka

4,3 615 hodnocení

Smažené karbanátky

4,5 802 hodnocení

Bylinky našich babiček aneb jak přírodní cestou utužit své zdraví

21. 10. 2020

Hustá květáková polévka s vejci a brambory

4,6 295 hodnocení

Zeleninové rizoto s kuřecím masem

4,4 702 hodnocení

Batáty, sladké brambory v našem jídelníčku: Jak je chutně připravit?

20. 10. 2020

Postup přípravy

Játra očistíme od blanek a žilek a ponecháme je vcelku. Šalotky nebo 1 střední cibuli a česnek oloupeme a nakrájíme nadrobno.

V pánvi rozpustíme polovinu másla s olejem. Vsypeme šalotku a restujeme ji asi 1 minutu, jen aby změkla. Pak přidáme česnek a drůbeží játra a na mírném ohni restujeme asi 8 minut - uvnitř by měla být lehce narůžovělá. Zalijeme je cherry, promícháme a sundáme z ohně.

Orestovaná a lehce zchladlá játra a vše z pánve rozmixujeme. Směs osolíme a opepříme. Rozdělíme do skleniček nebo misek. Zbytek másla rozpustíme a na povrch paštiky nalijeme malinkou vrstvičku. Necháme vychladnout v lednici. Pokud paštiku připravujeme pro sváteční příležitost, vmícháme do směsi 100 ml vyšlehané smetany a pak teprve necháme v lednici ztuhnout.

Paštiku z drůbežích jater podáváme s čerstvým chlebem.

 JEZTE ČESKY - rok v naší kuchyni, vydal Smart Press, 2012
Zdroj: JEZTE ČESKY - rok v naší kuchyni, vydal Smart Press, 2012

Tato kuchařka přináší osvědčené tipy, jak používat zdravé lokální sezónní suroviny v kuchyni - autorky oprášily staré české recepty našich babiček a prababiček a přizpůsobily je současným potřebám.

Poznámka k receptu

Chcete skutečně poznámku smazat?
Ano Ne
×

autor

Uvařil/a jsem recept
  • Přidat poznámku
  • Líbí se mi

    Dejte nám vědět,
    proč se vám recept nelíbil.

    ×
    Sdílet Připnout

    Přidat příspěvek k receptu Jemná paštika z drůbežích jater

    Kliknutím na tlačítko Přidej příspěvek berete na vědomí, že dochází ke sbírání a zpracování osobních údajů. Více informací o zásadách ochrany osobních údajů najdete ZDE.