reklama
hledat uživatel
       
Přidat vlastní recept

Jemná květáková polévka

Brambory a květák jsou hlavními ingrediencemi této jemné polévky.


  • 4,5

    42×

    4,4 42
  • 1 hod

Podobné recepty

Načíst další recepty

Postup přípravy

Najemno nakrájenou cibuli osmahneme na oleji, přidáme nadrobno nakrájený květák a nadrobno nakrájené brambory. Vše společně orestujeme.

Po orestování přilijeme vodu (asi 1 hrnek) a necháme vařit, dokud nebudou brambory i růžičky květáku měkké. Poté přidáme 2 špetky podravky, 2 špetky soli a masox.

Ke květákové polévce přidáme vodu a vše ještě provaříme a přisolíme podle chuti.

Jemnou květákovou polévku můžeme podávat se lžící kysané smetany nebo šlehačky, která polévku zjemní. V tomto množství vyjde polévka asi na 3 porce.

reklama

Poznámka k receptu

Chcete skutečně poznámku smazat?
Ano Ne
×

autor

Uvařil/a jsem recept
  • Přidat poznámku
  • Líbí se mi

    Dejte nám vědět,
    proč se vám recept nelíbil.

    ×
    Sdílet Připnout

    Komentáře k receptu Jemná květáková polévka

    Celkový počet komentářů: 1

    • Petr
      Petr

      Ano kapku sem tuto polévku vylepčil,přidal jsem k bramborům a květáku ještě zeleninu, né moc přeci jenom je to květáková,vše jsem pak orestoval na másle.
      Po uvaření jsem vše ještě pěkně propasíroval lžící takže vznikla dobrá krémová polévka. :-)

      25.10.2011 12:08:02

    Nalezeno receptů: 1

    Přidat příspěvek k receptu Jemná květáková polévka

    Kliknutím na tlačítko Přidej příspěvek berete na vědomí, že dochází ke sbírání a zpracování osobních údajů. Více informací o zásadách ochrany osobních údajů najdete ZDE.