reklama
hledat uživatel
       
Přidat vlastní recept

Jemná játrová paštika

Jemně kořeněná játrová paštika s mandlemi a brandy


  • 4,1

    18×

    4,1 18
  • 1 h 15 min

Podobné recepty

Načíst další recepty

Ingredience

na ozdobu

podle potřeby



Nejlepší recepty a články

Palačinky

4,5 3 562 hodnocení

Klasické kuře na paprice

4,5 828 hodnocení

Videorecept: Úžasně jednoduchý ovocný drobenkáč

22. 10. 2019

Bábovka

4,7 1 604 hodnocení

Bramboráky

4,3 46 671 hodnocení

Lněná semínka: Výživový poklad a superpotravina v našem jídelníčku

21. 10. 2019

Krémová brokolicová polévka 1

4,3 128 hodnocení

Segedínský guláš

3,2 2 170 hodnocení

Recept na domácí pizzu Margherita krok za krokem

21. 10. 2019

Luxusní koprová omáčka

4,3 567 hodnocení

Smažené karbanátky

4,5 674 hodnocení

Recept na jablečné lívance krok za krokem

20. 10. 2019

Hustá květáková polévka s vejci a brambory

4,6 269 hodnocení

Zeleninové rizoto s kuřecím masem

4,3 543 hodnocení

Recept na pečenou kachnu se zelím krok za krokem

19. 10. 2019

Postup přípravy

Játra se sádlem umeleme najemno a uložíme odděleně v miskách do chladničky. Maso nakrájíme na kostky.

Kostky masa vložíme do robota, osolíme a necháme ho rozsekat. Pak přilijeme smetanu a vyšleháme dohladka. Postupně přidáme játra, přilijeme brandy a nakonec přidáme i sádlo. Důkladně vše spojíme dohladka.

Směs přendáme do mísy, ochutíme kořením, citronovou kůrou a nakonec přimícháme jemně nastrouhaný nebo utřený česnek. Promícháme a přisypeme hrubě nasekané mandle.

Připravenou paštikovou směs rozdělíme do zapékacích misek vymazaných sádlem a dobře přikryjeme alobalem. Naskládáme na plech s horkou vodou a pečeme v předehřáté troubě asi 50 minut na 150 °C.

Hotovou jemnou játrovou paštiku přelijeme sádlem a posypeme jemně sekanými mandlemi. Necháme vychladnout i zatuhnout a servírujeme.

Poznámka k receptu

Chcete skutečně poznámku smazat?
Ano Ne
×

autor

Uvařil/a jsem recept
  • Přidat poznámku
  • Líbí se mi

    Dejte nám vědět,
    proč se vám recept nelíbil.

    ×
    Sdílet Připnout

    Komentáře k receptu Jemná játrová paštika

    Celkový počet komentářů: 1

    • GOLEM
      GOLEM

      vylepšení

      syrové sádlo před mletím na centimetr proužky a ve vařící vodě spařit, bez kýty, smetany a mandlí! v kutru přidáme silnýstudený vývar z vepř. nožiček a trochu hl. mouky(přidat k vyvaření badyán)k semletým játrům (bez umletého sádla) a napěnit. Vyložíme formu na hřbet angl, slaninou zamíchanou směs (s umletým syrovým sádlem)nalijem, přeložíme slaninou a pečeme 30-50 minut podle výšky na 180. pozor nechat dost vystydnout a pak vyklopit.

      19.12.2009 14:52:16


    Nalezeno receptů: 1

    Přidat příspěvek k receptu Jemná játrová paštika

    Kliknutím na tlačítko Přidej příspěvek berete na vědomí, že dochází ke sbírání a zpracování osobních údajů. Více informací o zásadách ochrany osobních údajů najdete ZDE.