Recept na velmi jemnou pomazánku z ricotty s chutí česneku a čerstvé pažitky.
2-3 stroužky | česnek |
1 kelímek | ricotta |
1 kelímek | zakysaná smetana |
50 g | balkánský sýr |
1-2 lžíce | čerstvá pažitka |
podle chuti | |
---|---|
sůl |
Česnek oloupeme. Pažitku opláchneme, osušíme a nakrájíme nadrobno. Ricottu dáme do větší mísy a přidáme zakysanou smetanu. Ricottu se smetanou vyšleháme do hladké konzistence. Do pomazánky přidáme prolisovaný česnek a najemno nastrouhaný balkánský sýr. Na závěr přisypeme nasekanou pažitku.
Jarní pomazánku dobře promícháme a dáme vychladit do lednice. Jarní pomazánku s pažitkou podáváme s pečivem dle vlastního výběru. Chutná i jako dip. Připravené chlebíčky či jednohubky zdobíme snítky pažitky, ředkvičkami a jinými bylinkami či zeleninou.
Tip: Klasický česnek lze nahradit i čerstvými lístky medvědího česneku.
Bezchybná veganská pomazánka s medvědím česnekem a tofu krok za krokem
Vynikající pomazánka s bílým tofu, medvědím tofu a vlašskými ořechy krok za krokem.
Jak použít zbylá vejce? Zkuste vajíčkovou pomazánku podle našeho receptu
Vejce k velikonočním svátkům neodmyslitelně patří. Dnes si připravíme výbornou pomazánku z přebytků vajec, kterou podáváme na čerstvém pečivu.
autor Michy
Nechte si pravidelně zasílat dávku čerstvých dobrot přímo do vaší schránky.
Máte nějaký dobrý nápad, připomínku, nebo vám něco na stránkách nefunguje? Neváhejte nás kontaktovat prostřednictvím formuláře.
KontaktovatCentrum.cz |Atlas.cz Economia 1999 - 2024. Všechna práva vyhrazena