reklama
hledat uživatel
       
Přidat vlastní recept

10. místo v TOP 10

Fotografie receptu: Jemná jahodová bábovka

Jemná jahodová bábovka

Jemná a nadýchaná bábovka s jahodami a broskvovou vodkou.


  • 4,6

    23×

    4,5 23
  • 1 h 15 min

Podobné recepty

Načíst další recepty

Postup přípravy

Ze změklého másla, cukru, vanilkového cukru, vajec a špetky soli vyšleháme hladký máslový krém. Mouku smícháme s práškem do pečiva a po částech ji vmícháme do krému. Nakonec do těsta přilijeme citronovou šťávu a broskvovou vodku.

Polovinou dobře promíchaného těsta lžící naplníme důkladně vymazanou a vysypanou formu. Lžící proto, že těsto je nadýchané a nejde "lít". Na celý povrch těsta rozprostřeme dobře očištěné jahody (větší jahody rozpůlíme). Jahody překryjeme zbytkem těsta a povrch bábovky uhladíme.

Bábovku pečeme v předehřáté troubě asi 50 minut na 180 °C.

Jemnou jahodovou bábovku necháme ve formě asi 10 minut chladnout, pak ji opatrně vyklopíme a před podáváním poprášíme moučkovým cukrem.

reklama

Poznámka k receptu

Chcete skutečně poznámku smazat?
Ano Ne
×

autor

Uvařil/a jsem recept
  • Přidat poznámku
  • Líbí se mi

    Dejte nám vědět,
    proč se vám recept nelíbil.

    ×
    Sdílet Připnout

    Komentáře k receptu Jemná jahodová bábovka

    Celkový počet komentářů: 1

    • acid111
      acid111

      Komentář k receptu Jemná jahodová bábovka

      Výborná bábovka :)

      25.06.2014 19:16:26

    Nalezeno receptů: 1

    Přidat příspěvek k receptu Jemná jahodová bábovka

    Kliknutím na tlačítko Přidej příspěvek berete na vědomí, že dochází ke sbírání a zpracování osobních údajů. Více informací o zásadách ochrany osobních údajů najdete ZDE.