Jemná chřestová polévka

45 min | polévka | 6 porcí | česká kuchyně | vegetariánský recept | recept zobrazen: 474x
Recept na polévku z bílého chřestu.
Okomentuj recept jako první


Postup přípravy receptu

Chřest oloupeme, odřízneme konce a nakrájíme na menší kousky. Cibuli oloupeme a nakrájíme nadrobno. Připravíme si silný zeleninový vývar - nejlépe domácí.

V kastrolku nejprve rozehřejeme olej a osmahneme cibuli, přidáme chřest a za občasného promíchání dusíme asi 5 minut. Potom chřest zalijeme horkým zeleninovým vývarem, přikryjeme a povaříme doměkka. Část chřestu (asi čtvrtinu) vyndáme a zbytek polévky rozmixujeme do hladka. Chřestovou polévku osolíme, opepříme a promícháme se smetanou. Odložený chřest vložíme zpátky, prohřejeme, ale už nevaříme.

Jemnou chřestovou polévku podáváme horkou a doplníme krutony nebo bílou čerstvou bagetkou.

Michy autor receptu:

Jemná chřestová polévka

Počet přidaných receptů: 3473

Ingredience

na porcí


Mohlo by vás zajímat

Komentáře k receptu Jemná chřestová polévka

Přidat příspěvek k receptu Jemná chřestová polévka
* Povinné pole


Kde to žije
Zapojte se do diskuzí pod recepty. Napište svůj názor.

Píšeme jinde




přidat nový recept