reklama
hledat uživatel
       
Přidat vlastní recept

Jemná chalupářská polévka z ryb a hub

Recept na jemnou polévku z ryb a čerstvých hub se zakysanou smetanou.


  • 4,0

    4 8
  • 30 min

Podobné recepty

Načíst další recepty

Ingredience

podle potřeby



Nejlepší recepty a články

Palačinky

4,5 3 526 hodnocení

Klasické kuře na paprice

4,6 802 hodnocení

Zeleninové saláty: Sáhněte po správných surovinách a dochuťte je na jedničku

21. 8. 2019

Bábovka

4,7 1 583 hodnocení

Bramboráky

4,3 46 650 hodnocení

12 nejoblíbenějších receptů z dýně

20. 8. 2019

Krémová brokolicová polévka 1

4,3 127 hodnocení

Segedínský guláš

3,2 2 159 hodnocení

Jak na to: Výroba sušeného ovoce

20. 8. 2019

Luxusní koprová omáčka

4,3 555 hodnocení

Smažené karbanátky

4,5 666 hodnocení

Videorecept na Slaný koláč s rajčaty a cibulí

19. 8. 2019

Hustá květáková polévka s vejci a brambory

4,5 266 hodnocení

Zeleninové rizoto s kuřecím masem

4,3 526 hodnocení

Co s přebytky zeleniny: Zkuste ji zmrazit a uchovat na zimu

19. 8. 2019

Postup přípravy

Sladkovodní rybu vykucháme, očistíme, zbavíme kůže a vykostíme. Z rybích odřezků a koření si připravíme klasický rybí vývar. Vykostěné maso nakrájíme na jemné kousky, které osolíme a opepříme. Směs čerstvých hub očistíme, nakrájíme na větší kousky a podusíme na oleji doměkka. Brambory omyjeme, uvaříme ve slupce a oloupeme. Jarní cibulku s natí očistíme a jemně usekáme.

Na oleji s máslem zpěníme cibulku, vmícháme rybí maso, které okmínujeme a ze všech stran orestujeme. Pak k rybě přidáme podušené houby, vše podlijeme vývarem a krátce povaříme. Nakonec do chalupářské polévky vložíme uvařené brambory, vmícháme zakysanou smetanu a podle potřeby dochutíme solí, šalvějí a citronovou šťávou.

Jemnou chalupářskou z ryb a hub rozdělíme na porce, posypeme usekanými bylinkami a podáváme s pečivem.

Poznámka k receptu

Chcete skutečně poznámku smazat?
Ano Ne
×

autor

Uvařil/a jsem recept
  • Přidat poznámku
  • Líbí se mi

    Dejte nám vědět,
    proč se vám recept nelíbil.

    ×
    Sdílet Připnout

    Přidat příspěvek k receptu Jemná chalupářská polévka z ryb a hub

    Kliknutím na tlačítko Přidej příspěvek berete na vědomí, že dochází ke sbírání a zpracování osobních údajů. Více informací o zásadách ochrany osobních údajů najdete ZDE.