reklama
hledat uživatel
       
Přidat vlastní recept

Jemná chalupářská polévka z ryb a hub

Recept na jemnou polévku z ryb a čerstvých hub se zakysanou smetanou.


  • 4,0

    4 8
  • 30 min

Podobné recepty

Načíst další recepty

Ingredience

podle potřeby



Nejlepší recepty a články

Palačinky

4,5 3 599 hodnocení

Klasické kuře na paprice

4,5 856 hodnocení

Vánoční videorecept: Nadýchané mandlové cukroví bez mouky a cukru

10. 12. 2019

Bábovka

4,7 1 615 hodnocení

Bramboráky

4,3 46 694 hodnocení

Recept na vánoční měsíčky s polevou krok za krokem

9. 12. 2019

Krémová brokolicová polévka 1

4,3 129 hodnocení

Segedínský guláš

3,3 2 176 hodnocení

Vánoční tipy, díky kterým bude Štědrý den bez stresu

9. 12. 2019

Luxusní koprová omáčka

4,3 575 hodnocení

Smažené karbanátky

4,5 692 hodnocení

Recept na domácí Baileys krok za krokem

8. 12. 2019

Hustá květáková polévka s vejci a brambory

4,6 274 hodnocení

Zeleninové rizoto s kuřecím masem

4,3 566 hodnocení

Tajemství pletení vánočky

8. 12. 2019

Postup přípravy

Sladkovodní rybu vykucháme, očistíme, zbavíme kůže a vykostíme. Z rybích odřezků a koření si připravíme klasický rybí vývar. Vykostěné maso nakrájíme na jemné kousky, které osolíme a opepříme. Směs čerstvých hub očistíme, nakrájíme na větší kousky a podusíme na oleji doměkka. Brambory omyjeme, uvaříme ve slupce a oloupeme. Jarní cibulku s natí očistíme a jemně usekáme.

Na oleji s máslem zpěníme cibulku, vmícháme rybí maso, které okmínujeme a ze všech stran orestujeme. Pak k rybě přidáme podušené houby, vše podlijeme vývarem a krátce povaříme. Nakonec do chalupářské polévky vložíme uvařené brambory, vmícháme zakysanou smetanu a podle potřeby dochutíme solí, šalvějí a citronovou šťávou.

Jemnou chalupářskou z ryb a hub rozdělíme na porce, posypeme usekanými bylinkami a podáváme s pečivem.

Poznámka k receptu

Chcete skutečně poznámku smazat?
Ano Ne
×

autor

Uvařil/a jsem recept
  • Přidat poznámku
  • Líbí se mi

    Dejte nám vědět,
    proč se vám recept nelíbil.

    ×
    Sdílet Připnout

    Přidat příspěvek k receptu Jemná chalupářská polévka z ryb a hub

    Kliknutím na tlačítko Přidej příspěvek berete na vědomí, že dochází ke sbírání a zpracování osobních údajů. Více informací o zásadách ochrany osobních údajů najdete ZDE.