reklama
hledat uživatel
       
Přidat vlastní recept

Jemná bábovka z třeného těsta

Oblíbený recept mojí kamarádky na třenou bábovku. Tento moučník se bude skvěle hodit k nedělní odpolední kávičce.


  • 1,8

    25×

    1,8 25
  • 1 hod

Podobné recepty

Načíst další recepty

Ingredience

na ozdobu

podle potřeby

poleva



Energetická hodnota

1190 kJ / 284,4 kCal
(na 1 porci)

Postup přípravy

Nejprve si vymažeme a vysypeme bábovkovou formu. Troubu předehřejeme na 180 °C.

Změklé máslo a cukr ušleháme šlehačem. Oddělíme žloutky od bílků. Do pěny postupně zašleháme žloutky. Přidáme citronovou kůru. Mouku smícháme s kypřícím práškem a spolu s mlékem přimícháme do třené hmoty. Z bílků ušleháme tuhý sníh a opatrně ho přidáme do hmoty.

Těstem naplníme připravenou formu a povrch uhladíme. Bábovku pečeme v předehřáté troubě asi 40 - 45 minut. Zkusíme špejlí, zda je hotová. Upečenou bábovku necháme chvíli vychladnout, vyklopíme a propícháme.

Jemnou bábovku z třeného těsta můžeme jen pocukrovat, ale také dále přizdobit ovocem. V tomto případě si nejprve připravíme sirup - svaříme citronovou šťávu a cukr. Tímto sirupem potřeme horní díl bábovky. Ozdobíme jednotlivé díly formy ovocem (rybíz, borůvky, dílky mandarinky apod). Můžete použít čerstvé, mražené i kompotované ovoce. Bábovku z třeného těsta i s ovocem pocukrujeme a podáváme.

reklama

Poznámka k receptu

Chcete skutečně poznámku smazat?
Ano Ne
×

autor

Uvařil/a jsem recept
  • Přidat poznámku
  • Líbí se mi

    Dejte nám vědět,
    proč se vám recept nelíbil.

    ×
    Sdílet Připnout

    Přidat příspěvek k receptu Jemná bábovka z třeného těsta

    Kliknutím na tlačítko Přidej příspěvek berete na vědomí, že dochází ke sbírání a zpracování osobních údajů. Více informací o zásadách ochrany osobních údajů najdete ZDE.