reklama
hledat uživatel
       
Přidat vlastní recept

Jelení hřbet Wellington s kaštanovým pyré

Recept na přípravu jeleního hřbetu Wellington s kaštanovým pyré a medovou šalotkou.


  • 3,9

    3,8 7
  • 2 hod

Podobné recepty

Načíst další recepty

Ingredience

příloha

směs



Postup přípravy

Očištěný jelení hřbet (4 x 120 g) osolíme, opepříme a na rozpálené pánvi opečeme. Z jeleního ořezu, pomerančové kůry, smetany a bylinek umixujeme jemnou fáš a tou potřeme porce jelena ze všech stran. Jelení hřbet zavineme do připravené vepřové bránice a spařeného listu kapusty. Vše zabalíme do rozváleného listového těsta a potřeme žloutkem.

Jelení hřbet pečeme asi 12 minut v troubě rozpálené na 220 °C a poté necháme odpočinout.

Opečeme kořenovou zeleninu, cibuli a divoké koření s tymiánem a přidáme rajský protlak. Osmahneme, zalijeme portským vínem, silnou jelení šťávou a redukujeme na polovinu.

Kaštany upečeme naříznuté křížem a vyloupeme, poté osmahneme na másle, zalijeme trochou vody, přidáme cukr a sůl a povaříme doměkka. Rozmixujeme s trochou syrového másla na jemné pyré.

Očištěné cibulky lehce opečeme na oleji, přidáme tymián, cukr a ocet. Zredukujeme a na závěr přidáme čerstvé máslo a glazírujeme medem. Porce masa servírujeme na nahřátých talířích s kaštanovým pyré, podlité silnou zvěřinovou omáčkou, glazírovanými šalotkami a snítkou rozmarýnu.

Jelení hřbet Wellington s kaštanovým pyré a medovou šalotkou podáváme jako sváteční hlavní chod.

reklama

Poznámka k receptu

Chcete skutečně poznámku smazat?
Ano Ne
×

autor

Uvařil/a jsem recept
  • Přidat poznámku
  • Líbí se mi

    Dejte nám vědět,
    proč se vám recept nelíbil.

    ×
    Sdílet Připnout

    Přidat příspěvek k receptu Jelení hřbet Wellington s kaštanovým pyré

    Kliknutím na tlačítko Přidej příspěvek berete na vědomí, že dochází ke sbírání a zpracování osobních údajů. Více informací o zásadách ochrany osobních údajů najdete ZDE.