reklama
hledat uživatel
       

Jelení guláš

Recept na guláš ze zvěřiny, který podáváme tradičně s houskovým knedlíkem.


  • 4,1

    63×

    4,1 63

Podobné recepty

Načíst další recepty

Ingredience

podle chuti

podle potřeby



Nejlepší recepty a články

Palačinky

4,5 3 769 hodnocení

Klasické kuře na paprice

4,5 1 000 hodnocení

Voňavé letní pečení: Křehký koláč s lesním ovocem krok za krokem

3. 7. 2020

Bábovka

4,7 1 729 hodnocení

Bramboráky

4,3 46 815 hodnocení

Zamilujte si kedlubny: 8 top receptů, které stojí za to vyzkoušet

2. 7. 2020

Krémová brokolicová polévka 1

4,2 140 hodnocení

Segedínský guláš

3,3 2 203 hodnocení

Osvěžte se: Recepty na nejlepší domácí limonády

1. 7. 2020

Luxusní koprová omáčka

4,3 601 hodnocení

Smažené karbanátky

4,5 774 hodnocení

Chutně připravený květák? Zkuste tyhle květákové karbanátky!

1. 7. 2020

Hustá květáková polévka s vejci a brambory

4,6 290 hodnocení

Zeleninové rizoto s kuřecím masem

4,3 670 hodnocení

Naučte se efektní mramorování moučníků: Zebra koláč zvládne i začátečník

30. 6. 2020

Postup přípravy

Maso omyjeme a nakrájíme na kostky. Cibuli oloupeme, omyjeme a nasekáme najemno. Česnek oloupeme a prolisujeme.

Na pánvi rozehřejeme olej, přidáme cibuli a krátce osmahneme. K cibuli přidáme maso a pár minut restujeme. Poté maso zasypeme mletou paprikou, osolíme, přidáme marmeládu, kmín, pepř a utřený česnek a mírně podlijeme vodou. Dusíme pod poklicí, dokud se voda nevydusí. Poté zaprášíme hladkou moukou, osmahneme a zalijeme vínem. Nakonec k masu přidáme rajčatový protlak a dusíme doměkka.

Hotový jelení guláš stáhneme z plotny a necháme pod pokličkou zhruba 10 minut dojít. Podáváme s houskovým knedlíkem.

Poznámka k receptu

Chcete skutečně poznámku smazat?
Ano Ne
×

autor

Uvařil/a jsem recept
  • Přidat poznámku
  • Líbí se mi

    Dejte nám vědět,
    proč se vám recept nelíbil.

    ×
    Sdílet Připnout

    Komentáře k receptu Jelení guláš

    Celkový počet komentářů: 9
    • Polreich
      Polreich

      doporučení

      tento recept není špatný, ale já osobně ještě vylepšuji kečupem a Podravkou. Když nemáte Podravku vhodná je i sojová omáčka v tom případě, ale celá lahvičky na 500ml guláše.

      07.01.2015 14:00:19

      • imartincova
        imartincova

        Re: doporučení

        Podravka a kečup ? U vás domas bych jíst opravdu nechtěla. Jelení maso a udělat z toho takový blaf, to dokáže málokdo...

        13.03.2015 20:25:19

      • imartincova
        imartincova

        Re: doporučení

        ... a sójovka... škoda komentovat

        13.03.2015 20:26:21


    • juhanen
      juhanen

      Tak slabý recept na guláš z jeleního masa jsem ještě neviděl

      13.12.2010 14:24:15

    • Lena
      Lena

      Guláš je výborný.Jen bych mohla dodat,že místo rajského protlaku by jste mohli zkusit třeba lečo.Tento přídavek znám ze Slovenska a dodnes ho ráda přidávám do gulášů.Ale jinak se musím přiznat,že je fakt dobrý.

      01.01.2010 15:38:30

    • Jíra73
      Jíra73

      Dělat guláš na oleji je největší možná kravina,barbarství,ale určitě větší,než ho dělat na pánvi.A česnek se přidává vždy až před koncem,jinak se ,,vyvaří" a není poznat,že tam vůbec byl.Doporučuji místo oleje sádlo a česnek přidat až před tím 10minutovým ,,odpočinkem".

      21.11.2009 06:19:39

    • vlacihajosef
      vlacihajosef

      obrázek boršč

      04.04.2008 10:45:55

    • Fanda
      Fanda

      nenili po ruce pořadnej jelen (tak v 99%), tak mohu dopuručit psi maso-k nerozeznani

      13.02.2008 21:57:42


    Nalezeno receptů: 9

    Přidat příspěvek k receptu Jelení guláš

    Kliknutím na tlačítko Přidej příspěvek berete na vědomí, že dochází ke sbírání a zpracování osobních údajů. Více informací o zásadách ochrany osobních údajů najdete ZDE.