reklama
hledat uživatel
       

Jelení guláš

Recept na guláš ze zvěřiny, který podáváme tradičně s houskovým knedlíkem.


  • 4,1

    60×

    4,1 60

Podobné recepty

Načíst další recepty

Postup přípravy

Maso omyjeme a nakrájíme na kostky. Cibuli oloupeme, omyjeme a nasekáme najemno. Česnek oloupeme a prolisujeme.

Na pánvi rozehřejeme olej, přidáme cibuli a krátce osmahneme. K cibuli přidáme maso a pár minut restujeme. Poté maso zasypeme mletou paprikou, osolíme, přidáme marmeládu, kmín, pepř a utřený česnek a mírně podlijeme vodou. Dusíme pod poklicí, dokud se voda nevydusí. Poté zaprášíme hladkou moukou, osmahneme a zalijeme vínem. Nakonec k masu přidáme rajčatový protlak a dusíme doměkka.

Hotový jelení guláš stáhneme z plotny a necháme pod pokličkou zhruba 10 minut dojít. Podáváme s houskovým knedlíkem.

reklama

Poznámka k receptu

Chcete skutečně poznámku smazat?
Ano Ne
×

autor

Uvařil/a jsem recept
  • Přidat poznámku
  • Líbí se mi

    Dejte nám vědět,
    proč se vám recept nelíbil.

    ×
    Sdílet Připnout

    Komentáře k receptu Jelení guláš

    Celkový počet komentářů: 9
    • Polreich
      Polreich

      doporučení

      tento recept není špatný, ale já osobně ještě vylepšuji kečupem a Podravkou. Když nemáte Podravku vhodná je i sojová omáčka v tom případě, ale celá lahvičky na 500ml guláše.

      07.01.2015 14:00:19

      • imartincova
        imartincova

        Re: doporučení

        Podravka a kečup ? U vás domas bych jíst opravdu nechtěla. Jelení maso a udělat z toho takový blaf, to dokáže málokdo...

        13.03.2015 20:25:19

      • imartincova
        imartincova

        Re: doporučení

        ... a sójovka... škoda komentovat

        13.03.2015 20:26:21


    • juhanen
      juhanen

      Tak slabý recept na guláš z jeleního masa jsem ještě neviděl

      13.12.2010 14:24:15

    • Lena
      Lena

      Guláš je výborný.Jen bych mohla dodat,že místo rajského protlaku by jste mohli zkusit třeba lečo.Tento přídavek znám ze Slovenska a dodnes ho ráda přidávám do gulášů.Ale jinak se musím přiznat,že je fakt dobrý.

      01.01.2010 15:38:30

    • Jíra73
      Jíra73

      Dělat guláš na oleji je největší možná kravina,barbarství,ale určitě větší,než ho dělat na pánvi.A česnek se přidává vždy až před koncem,jinak se ,,vyvaří" a není poznat,že tam vůbec byl.Doporučuji místo oleje sádlo a česnek přidat až před tím 10minutovým ,,odpočinkem".

      21.11.2009 06:19:39

    • vlacihajosef
      vlacihajosef

      obrázek boršč

      04.04.2008 10:45:55

    • Fanda
      Fanda

      nenili po ruce pořadnej jelen (tak v 99%), tak mohu dopuručit psi maso-k nerozeznani

      13.02.2008 21:57:42

    Nalezeno receptů: 9

    Přidat příspěvek k receptu Jelení guláš

    Kliknutím na tlačítko Přidej příspěvek berete na vědomí, že dochází ke sbírání a zpracování osobních údajů. Více informací o zásadách ochrany osobních údajů najdete ZDE.