reklama
hledat uživatel
       
Přidat vlastní recept

Jehněčí v octě balsamico

Jednoduchý recept na skvělé jehněčí na grilu.


  • 4,1

    10×

    4,1 10

Podobné recepty

Načíst další recepty

Ingredience



Energetická hodnota

1581 kJ / 377,8 kCal
(na 1 porci)

Nejlepší recepty a články

Palačinky

4,5 3 562 hodnocení

Klasické kuře na paprice

4,5 829 hodnocení

Recept na boloňské špagety krok za krokem

23. 10. 2019

Bábovka

4,7 1 604 hodnocení

Bramboráky

4,3 46 674 hodnocení

Halloweenské recepty: Jednoduché, rychlé a zdravé

23. 10. 2019

Krémová brokolicová polévka 1

4,3 128 hodnocení

Segedínský guláš

3,2 2 170 hodnocení

Videorecept: Úžasně jednoduchý ovocný drobenkáč

22. 10. 2019

Luxusní koprová omáčka

4,3 567 hodnocení

Smažené karbanátky

4,5 674 hodnocení

Lněná semínka: Výživový poklad a superpotravina v našem jídelníčku

21. 10. 2019

Hustá květáková polévka s vejci a brambory

4,6 270 hodnocení

Zeleninové rizoto s kuřecím masem

4,3 544 hodnocení

Recept na domácí pizzu Margherita krok za krokem

21. 10. 2019

Postup přípravy

Jehněčí kotletu očistíme, omyjeme, osušíme a blánu - šlachu ozdobně nakrájíme do kříže. Jehněčí necháme vcelku. V misce vidličkou rozšleháme olivový olej s octem balsamico.

Do oleje vložíme jehněčí, důkladně obalíme a necháme v misce. Misku s jehněčím zakryjeme potravinářskou fólií a necháme v chladu uležet asi 6 hodin. Můžeme maso naložit ráno a grilovat večer. Stačí to.

Druhý den rozpálíme gril. Jehněčí v octě balsamico lehce osušíme papírovou utěrkou a maso položíme na gril. Jehněčí grilujeme ze všech stran dozlatova. Doba grilování se pohybuje od 10 do 25 minut, podle výšky masa.

Jehněčí v octě balsamico sundáme z grilu a necháme 5 minut odpočinout na teplém místě. Pak maso nakrájíme na plátky, osolíme a můžeme podávat. Jehněčí v octě balsamico podáváme s čerstvým pečivem nebo salátem. Jehněčí lze samozřejmě připravit i na pánvi.

Poznámka k receptu

Chcete skutečně poznámku smazat?
Ano Ne
×

autor

Uvařil/a jsem recept
  • Přidat poznámku
  • Líbí se mi

    Dejte nám vědět,
    proč se vám recept nelíbil.

    ×
    Sdílet Připnout

    Přidat příspěvek k receptu Jehněčí v octě balsamico

    Kliknutím na tlačítko Přidej příspěvek berete na vědomí, že dochází ke sbírání a zpracování osobních údajů. Více informací o zásadách ochrany osobních údajů najdete ZDE.