Jehněčí kotletu očistíme, omyjeme, osušíme a blánu - šlachu ozdobně nakrájíme do kříže. Jehněčí necháme vcelku. V misce vidličkou rozšleháme olivový olej s octem balsamico.
Do oleje vložíme jehněčí, důkladně obalíme a necháme v misce. Misku s jehněčím zakryjeme potravinářskou fólií a necháme v chladu uležet asi 6 hodin. Můžeme maso naložit ráno a grilovat večer. Stačí to.
Druhý den rozpálíme gril. Jehněčí v octě balsamico lehce osušíme papírovou utěrkou a maso položíme na gril. Jehněčí grilujeme ze všech stran dozlatova. Doba grilování se pohybuje od 10 do 25 minut, podle výšky masa.
Jehněčí v octě balsamico sundáme z grilu a necháme 5 minut odpočinout na teplém místě. Pak maso nakrájíme na plátky, osolíme a můžeme podávat. Jehněčí v octě balsamico podáváme s čerstvým pečivem nebo salátem. Jehněčí lze samozřejmě připravit i na pánvi.