reklama
hledat uživatel
       

Vylepšili jsme pro Vás Vaření.cz, pomozte nám ho otestovat.

Vylepšili jsme pro Vás Vaření.cz

Kdykoliv se budete moci vrátit zpět na starší verzi tlačítkem v pravém horním rohu.

Přidat vlastní recept

Jehněčí v koriandru

Recept na jehněčí na grilu v čerstvých bylinkách.


  • 3,8

    3,8 6

Podobné recepty

Načíst další recepty

Ingredience



Nejlepší recepty a články

Palačinky

4,5 3 823 hodnocení

Klasické kuře na paprice

4,5 1 045 hodnocení

KVÍZ: Jak hodně se vyznáte ve vínu? Vyzkoušejte se!

30. 10. 2020

Bábovka

4,7 1 764 hodnocení

Bramboráky

4,3 46 857 hodnocení

Svatomartinské hody - 6 nejlepších receptů na dokonalou hostinu

29. 10. 2020

Krémová brokolicová polévka 1

4,2 143 hodnocení

Segedínský guláš

3,3 2 221 hodnocení

Halloweenské recepty: Jednoduché, rychlé a zdravé

29. 10. 2020

Luxusní koprová omáčka

4,3 617 hodnocení

Smažené karbanátky

4,5 803 hodnocení

Dušené červené zelí s brusinkami krok za krokem

28. 10. 2020

Hustá květáková polévka s vejci a brambory

4,6 296 hodnocení

Zeleninové rizoto s kuřecím masem

4,4 704 hodnocení

Rychlé a zdravé mlsání na halloweenskou párty? Zkuste si doma vyrobit gumové medvídky jen ze tří ingrediencí!

28. 10. 2020

Postup přípravy

Jehněčí kotletu očistíme, omyjeme, osušíme a blánu - šlachu ozdobně nakrájíme do kříže. Jehněčí necháme vcelku. Čerstvý koriandr opereme, osušíme a nasekáme. Česnek oloupeme a také nasekáme. V misce smícháme koriandr s olejem a česnek. Přidám asi 4 kapky octa balsamico a důkladně promícháme.

Do oleje s koriandrem vložíme jehněčí, důkladně obalíme a necháme v misce marinovat. Misku s jehněčím zakryjeme potravinářskou fólií a necháme v chladu uležet asi 6 hodin. Můžeme maso naložit ráno a grilovat večer. Stačí to.

Druhý den rozpálíme gril. Jehněčí v koriandru vyjmeme z marinády a co nejlépe odstraníme zelené bylinky a česnek, aby se na grilu nic nepřipaloval. lehce osušíme papírovou utěrkou a maso položíme na gril. Jehněčí grilujeme ze všech stran dozlatova. Doba grilování se pohybuje od 10 do 25 minut, podle výšky masa.

Jehněčí v koriandru sundáme z grilu a necháme asi 5 minut odpočinout na teplém místě. Pak maso nakrájíme na plátky, osolíme a můžeme podávat. Jehněčí v koriandru podáváme s čerstvým pečivem nebo salátem. Jehněčí lze samozřejmě připravit i na pánvi.

Poznámka k receptu

Chcete skutečně poznámku smazat?
Ano Ne
×

autor

Uvařil/a jsem recept
  • Přidat poznámku
  • Líbí se mi

    Dejte nám vědět,
    proč se vám recept nelíbil.

    ×
    Sdílet Připnout

    Přidat příspěvek k receptu Jehněčí v koriandru

    Kliknutím na tlačítko Přidej příspěvek berete na vědomí, že dochází ke sbírání a zpracování osobních údajů. Více informací o zásadách ochrany osobních údajů najdete ZDE.