reklama
hledat uživatel
       

Jehněčí Tagine

Tato typicky marocká směs masa, zeleniny a meruněk, ochucená čerstvými bylinkami a kořením, může posloužit jako chutný oběd nebo jako pohoštění. Podáváme ji s kuskusem.


  • 3,1

    77×

    3 77
  • 2 hod

Podobné recepty

Načíst další recepty

Ingredience

příloha



Nejlepší recepty a články

Palačinky

4,5 3 562 hodnocení

Klasické kuře na paprice

4,5 827 hodnocení

Recept na jablečné lívance krok za krokem

20. 10. 2019

Bábovka

4,7 1 603 hodnocení

Bramboráky

4,3 46 670 hodnocení

Recept na pečenou kachnu se zelím krok za krokem

19. 10. 2019

Krémová brokolicová polévka 1

4,3 128 hodnocení

Segedínský guláš

3,2 2 170 hodnocení

Víno, které se zrodí díky slámě

19. 10. 2019

Luxusní koprová omáčka

4,3 567 hodnocení

Smažené karbanátky

4,5 673 hodnocení

Dokonalé kynuté těsto: Tipy a triky nejen k výběru surovin

18. 10. 2019

Hustá květáková polévka s vejci a brambory

4,6 269 hodnocení

Zeleninové rizoto s kuřecím masem

4,3 543 hodnocení

Hraběnčiny řezy krok za krokem

18. 10. 2019

Postup přípravy

Česnek, zázvor, cibuli a koriandr nakrájíme nadrobno. Maso nakrájíme na kostky, rajčata oloupeme a nakrájíme na kousky. Z pomeranče ostrouháme kůru.

V hluboké pánvi nebo v kastrolu rozehřejeme olej. Přidáme cibuli a jehněčí maso a opékáme je za častého zamíchání na středně silném ohni 5 minut dozlatova. Vmícháme česnek, zeleninový vývar, pomerančovou kůru a šťávu, med, skořici a zázvor, přivedeme k varu, zmírníme oheň, pánev nebo kastrol
přikryjeme pokličkou a pokrm zvolna dusíme 45 minut.

Lilek podélně rozpůlíme a nakrájíme na tenké plátky. Společně s rajčaty a meruňkami ho přidáme k masu. Pánev nebo kastrol opět přikryjeme pokličkou a pokrm dusíme dalších 45 minut. Maso musí být skutečně křehké. Kuskus připravíme podle návodu na obalu.

Pokrm ochutíme nakrájeným čerstvým koriandrem, solí a pepřem a ihned podáváme. Tradičně se podává přímo v nádobě, ve které se dusil („tagine"), kuskus pak ve zvláštní misce.

Zdroj: Nízkotučné pokrmy
, edice 100 nejlepších receptů

Poznámka k receptu

Chcete skutečně poznámku smazat?
Ano Ne
×

autor

Uvařil/a jsem recept
  • Přidat poznámku
  • Líbí se mi

    Dejte nám vědět,
    proč se vám recept nelíbil.

    ×
    Sdílet Připnout

    Přidat příspěvek k receptu Jehněčí Tagine

    Kliknutím na tlačítko Přidej příspěvek berete na vědomí, že dochází ke sbírání a zpracování osobních údajů. Více informací o zásadách ochrany osobních údajů najdete ZDE.