Jehněčí stehna na česneku s medem

2 hod | hlavní chod | 4 porce | česká kuchyně | recept zobrazen: 366x
Recept na vynikající velikonoční jídlo.
Komentáře receptu 3
Uvařil jsem to (Recept vařil 1 člověk)


Postup přípravy receptu

Jehněčí stehna (z cca 3 kg jehněte) si omyjeme, osolíme, okmínujeme, potřeme mletou paprikou, prolisovaným česnekem a dáme na dno pekáčku.

Maso zalijeme vodou a olejem, přidáme med, tymián a houby. Jehněčí stehna přikryjeme alobalem a dáme péct na 180 °C. Pečeme alespoň 1,5 hodiny doměkka a poté sundáme alobal.

Jehněčí stehýnka vyndáme z pekáče na talíř, výpek s vodou přelijeme do pánvičky, kde ho zredukujeme. Dno pekáčku zakápneme olejem a stehna přeskládáme zpět. Teplotu v troubě zvýšíme na 200 °C a kůžičku opečeme dozlatova.

Jehněčí stehna na česneku s medem podáváme s libovolnou přílohou.

autor receptu:

Jehněčí stehna na česneku s medem

Počet přidaných receptů: 4

Ingredience

na porce

Recept Jehněčí stehna na česneku s medem byl 16.05.2017 na 4. místě v žebříčku nejlepších receptů.

4
skvělý recept
56 hlasujících


Mohlo by vás zajímat

Komentáře k receptu Jehněčí stehna na česneku s medem

Celkový počet komentářů: 3
  • jehněčí........ sikulka 19.04.2017 23:46:17

    Nechtěla jsem se vás dotknout, ale toto spojení jsem nikdy neslyšela. Děkuju za vysvětlení. Celý život se člověk učí.

  • jehněčí........... sikulka 17.04.2017 23:31:08

    Asi dobrý recept, ale jehněčí stehna? Stehna jsou drůbeží, jehněčí stehno je označováno jako kýta. Asi jsem ze staré školy, kdoví.Dost mě ten název zaskočil.

    • Re: jehněčí........... Jana Kováčová 19.04.2017 23:41:41

      Skopové přední běhy se jmenují skopová plec s kolínkem, zadní běhy se nazývají skopová kýta s kolenem. Kdežto u mladého (v tomto případě pouze 3-kilového) jehňátka se nazývají stehny... Pokud Vám ještě cokoli nebude jasné, můžete se mě klidně zeptat i na mé osobní facebookové stránce. Přeji Vám příjemný večer.

Nalezeno receptů: 3
Přidat příspěvek k receptu Jehněčí stehna na česneku s medem
* Povinné pole


Kde to žije
Zapojte se do diskuzí pod recepty. Napište svůj názor.

Píšeme jinde

  • Červená řepa - pro zdraví a sílu v době podzimu

    Červená řepa - pro zdraví a sílu v době podzimu

    Červená řepa je v našich podmínkách přirozeně se vyskytující plodinou a její přínos pro naše zdraví je ne-li opomíjený, pak určitě nedoceněný. Může snad za to fakt, že mnozí z nás ji neměli rádi jako děti? Možná, ale proč ji přehlížet i dál? Něco takového si tenhle malý podzimní zázrak určitě nezaslouží.

  • Chcete se vyhnout rýmě a nachlazení? Pěstujte si rýmovník!

    Chcete se vyhnout rýmě a nachlazení? Pěstujte si rýmovník!

    Rána už jsou mnohdy pěkně studená a někteří z nás, především pak děti, se už v těchto dnech zase potýkají s rýmou. Rýma dokáže být hodně nepříjemná, komu by se nelíbilo mít od ní aspoň jeden rok pokoj? Možná víme, jak na to. Už jste slyšeli o léčivé rostlince lidově zvané rýmovník? Ta se prý dokáže s rýmou pěkně vypořádat a vám od ní pomoci. Pojďme se tedy seznámit!




přidat nový recept