reklama
hledat uživatel
       
Přidat vlastní recept

Ingredience

na potření

omáčka

Postup přípravy

Jehněčí stehna (z cca 3 kg jehněte) si omyjeme, osolíme, okmínujeme, potřeme mletou paprikou, prolisovaným česnekem a dáme na dno pekáčku.

Maso zalijeme vodou a olejem, přidáme med, tymián a houby. Jehněčí stehna přikryjeme alobalem a dáme péct na 180 °C. Pečeme alespoň 1,5 hodiny doměkka a poté sundáme alobal.

Jehněčí stehýnka vyndáme z pekáče na talíř, výpek s vodou přelijeme do pánvičky, kde ho zredukujeme. Dno pekáčku zakápneme olejem a stehna přeskládáme zpět. Teplotu v troubě zvýšíme na 200 °C a kůžičku opečeme dozlatova.

Jehněčí stehna na česneku s medem podáváme s libovolnou přílohou.

reklama

Podobné recepty

Komentáře k receptu Jehněčí stehna na česneku s medem

Celkový počet komentářů: 3
  • sikulka
    sikulka

    jehněčí........

    Nechtěla jsem se vás dotknout, ale toto spojení jsem nikdy neslyšela. Děkuju za vysvětlení. Celý život se člověk učí.

    19.04.2017 23:46:17

  • sikulka
    sikulka

    jehněčí...........

    Asi dobrý recept, ale jehněčí stehna? Stehna jsou drůbeží, jehněčí stehno je označováno jako kýta. Asi jsem ze staré školy, kdoví.Dost mě ten název zaskočil.

    17.04.2017 23:31:08

    • Jana Kováčová
      Jana Kováčová

      Re: jehněčí...........

      Skopové přední běhy se jmenují skopová plec s kolínkem, zadní běhy se nazývají skopová kýta s kolenem. Kdežto u mladého (v tomto případě pouze 3-kilového) jehňátka se nazývají stehny... Pokud Vám ještě cokoli nebude jasné, můžete se mě klidně zeptat i na mé osobní facebookové stránce. Přeji Vám příjemný večer.

      19.04.2017 23:41:41

Nalezeno receptů: 3

Přidat příspěvek k receptu Jehněčí stehna na česneku s medem