reklama
hledat uživatel
       
Přidat vlastní recept

Jehněčí špízy s kuskusem

Kuskus s jehněčími špízy, letní nenáročný oběd ze severní Afriky


  • 4,3

    4,3 6
  • 1 hod

Podobné recepty

Načíst další recepty

Postup přípravy

Jehněčí nakrájíme na asi 2 cm kostky, které umyjeme a osušíme. Kostky namočíme do česnekového oleje a necháme dvacet minut na straně.

Cibuli oloupeme a nakrájíme na 4 díly. Rajčata umyjeme pod tekoucí vodou a osušíme na kuchyňské utěrce.

Vezmeme si špejle a napíchneme jehněčí kostku, rajče, cibuli a šunku.

Na větší pánvi osmahneme na drobno nakrájenou slaninu, jakmile začne hnědnout vložíme špízy a orestujeme z každé strany. Jakmile se nám špízy zbarvily, podlijeme vínem, které necháme vypařit. Teplotu snížíme, pánvici se špízy přikryjeme a dusíme alespoň 20 minut. Dle potřeby trošku podlijeme vývarem, maso nesmí být suché. Maso musí být měkké.

Mezitím si připravíme kuskus dle návodu, nejlépe si ho však připravíme ve vývaru.

Hotový kuskus dáme na talíř a na kuskus položíme uvařené jehněčí špízy,opepříme dle naší chuti.

Jehněčí špízy s kuskusem podáváme jako teplý hlavní chod.

reklama

Poznámka k receptu

Chcete skutečně poznámku smazat?
Ano Ne
×

autor

Uvařil/a jsem recept Přidejte vlastní poznámku Přidejte první komentář

Líbí se mi

Dejte nám vědět,
proč se vám recept nelíbil.

×

Přidat příspěvek k receptu Jehněčí špízy s kuskusem

Kliknutím na tlačítko Přidej příspěvek berete na vědomí, že dochází ke sbírání a zpracování osobních údajů. Více informací o zásadách ochrany osobních údajů najdete ZDE.