reklama
hledat uživatel
       

Vylepšili jsme pro Vás Vaření.cz, pomozte nám ho otestovat.

Vylepšili jsme pro Vás Vaření.cz

Kdykoliv se budete moci vrátit zpět na starší verzi tlačítkem v pravém horním rohu.

Přidat vlastní recept

Podobné recepty

Načíst další recepty

Ingredience



Nejlepší recepty a články

Palačinky

4,5 3 822 hodnocení

Klasické kuře na paprice

4,5 1 042 hodnocení

Rychlé obědy do krabičky - stačí 45 minut a máte skvělé jídlo do práce

22. 10. 2020

Bábovka

4,7 1 760 hodnocení

Bramboráky

4,3 46 856 hodnocení

Dýňové rolky se skořicovou náplní krok za krokem

22. 10. 2020

Krémová brokolicová polévka 1

4,2 143 hodnocení

Segedínský guláš

3,3 2 220 hodnocení

Recept na výbornou čočkovou polévku krok za krokem

22. 10. 2020

Luxusní koprová omáčka

4,3 616 hodnocení

Smažené karbanátky

4,5 802 hodnocení

Videonávod: Jak si vyřezat strašidelnou halloweenskou dýni?

22. 10. 2020

Hustá květáková polévka s vejci a brambory

4,6 295 hodnocení

Zeleninové rizoto s kuřecím masem

4,4 702 hodnocení

Videorecept: Úžasné veganské cupcakes podle Anny

22. 10. 2020

Postup přípravy

Jehněčí maso nakrájíme na kostky o hraně 5 cm. Všechny suroviny na přípravu marinády (olivový olej - 2 lžíce, víno, kmín, oregano) smícháme v misce. Přidáme jehněčí maso, promícháme je s marinádou a uložíme na 4 až 12 hodin do chladničky.


Hodinu před grilováním namočíme snítky rozmarýny do studené vody. Papriky nakrájíme na čtvrtky a zbavíme semen, potom je nakrájíme na čtverce o straně přibližně 5 cm.


Papriky a česnek povaříme asi minutu ve vroucí vodě, ochladíme studenou vodou, osušíme a odložíme. snítky rozmarýny vyjmeme z vody a osušíme. Spodní 4 cm zbavíme jehlic, abychom získali ,,rukojeť".


Na snítky rozmarýny navlékneme střídavě kousky jehněčího masa, stroužky česneku a kousky paprik. Pokud není větvička dostatečně pevná, aby propíchla maso, propícháme je nejprve grilovací jehlou.


Grilovací rošt potřeme mírně olejem a rozložíme na něj špízy. Rošt postavíme zhruba 13 cm pod rozehřátý gril a špízy grilujeme 10 - 12 minut. Během grilování je potíráme zbylou marinádou nebo olivovým olejem a obracíme. Podáváme s rýží a šafránem.


Zdroj: Slovart.cz

Poznámka k receptu

Chcete skutečně poznámku smazat?
Ano Ne
×

autor

Uvařil/a jsem recept
  • Přidat poznámku
  • Líbí se mi

    Dejte nám vědět,
    proč se vám recept nelíbil.

    ×
    Sdílet Připnout

    Přidat příspěvek k receptu Jehněčí špízy na rozmarýně

    Kliknutím na tlačítko Přidej příspěvek berete na vědomí, že dochází ke sbírání a zpracování osobních údajů. Více informací o zásadách ochrany osobních údajů najdete ZDE.