reklama
hledat uživatel
       
Přidat vlastní recept

Jehněčí s mátovým máslem a kaší

Plátky jehněčí kýty na grilu dochucené máslem a bylinkami.


  • 3,4

    13×

    3,3 13
  • 1 hod

Podobné recepty

Načíst další recepty

Ingredience

na ozdobu



Nejlepší recepty a články

Palačinky

4,5 3 541 hodnocení

Klasické kuře na paprice

4,5 812 hodnocení

6 nejlepších receptů na jablečný štrúdl

15. 9. 2019

Bábovka

4,7 1 590 hodnocení

Bramboráky

4,3 46 659 hodnocení

Videorecept: Tradiční podzimní dýňová polévka podle šéfkuchaře

15. 9. 2019

Krémová brokolicová polévka 1

4,3 127 hodnocení

Segedínský guláš

3,2 2 164 hodnocení

Recept na jakoukoli oslavu: Sýrová roláda krok za krokem

14. 9. 2019

Luxusní koprová omáčka

4,3 559 hodnocení

Smažené karbanátky

4,5 670 hodnocení

Jak na pečení dortu

14. 9. 2019

Hustá květáková polévka s vejci a brambory

4,6 268 hodnocení

Zeleninové rizoto s kuřecím masem

4,3 532 hodnocení

Recept na domácí rajčatové pyré krok za krokem

13. 9. 2019

Postup přípravy

Brambory vaříme v mírně osolené vodě ve velkém hrnci 15 minut, dokud nezměknou. Mezitím smícháme máslo, nasekanou mátu, kmín, trochu pepře a necháme vychladit. Smetanu s troškou šafránu dáme do malého kastrůlku, zvolna prohřejeme a stáhneme z ohně.

Gril předehřejeme na vysokou teplotu. Plátky jehněčího okořeníme a grilujeme z každé strany 4 - 5 minut, dokud nejsou propečené. Opečené maso zakryjeme alobalem a necháme 5 minut odpočinout. Mezitím slijeme brambory, rozmačkáme je, přidáme zbývající máslo, smetanu se šafránem a dochutíme.

Připravené mátové máslo vyjmeme z chladničky, rozdělíme na jednotlivé plátky masa a necháme chvilku prohřát na grilu, až se máslo rozpustí. Maso servírujeme s bramborovou kaší politou vypečenou štávou z masa. Zdobíme snítkami máty.

Recept vystačí na 4 porce.

Zdroj: Nakladatelství Rebo, edice Kuchařka pro labužníkyRebo

Poznámka k receptu

Chcete skutečně poznámku smazat?
Ano Ne
×

autor

Uvařil/a jsem recept
  • Přidat poznámku
  • Líbí se mi

    Dejte nám vědět,
    proč se vám recept nelíbil.

    ×
    Sdílet Připnout

    Komentáře k receptu Jehněčí s mátovým máslem a kaší

    Celkový počet komentářů: 1

    • kuchtilka
      kuchtilka

      Nechápu hodnocení

      Nepochopím, jak někdo mohl tuhle pochoutku hodnotit známkou 1-2. Sama bych dala pět hvězdiček. Je to výborné, uvařila jsem to skoro přesně podle tohoto receptu, jen kmínu mi připadalo moc, tak jsem ho dala jen špetku.

      17.03.2010 11:00:22


    Nalezeno receptů: 1

    Přidat příspěvek k receptu Jehněčí s mátovým máslem a kaší

    Kliknutím na tlačítko Přidej příspěvek berete na vědomí, že dochází ke sbírání a zpracování osobních údajů. Více informací o zásadách ochrany osobních údajů najdete ZDE.