
Jehněčí s cibulí
Recept na dušené kousky jehněčího schované v cibuli.
-
3,0
1 173×
-
45 min
-
2×
Recept na dušené kousky jehněčího schované v cibuli.
1 173×
45 min
2×
600 g
800 g
1 dl
1 - 2 lžic
Maso očistíme a nakrájíme na kousky. Ty osolíme a opepříme. Nakonec je lehce zaprášíme paprikou.
Cibule oloupeme a nakrájíme na osminy.
V kastrolu rozehřejeme olej a maso na něm zprudka orestujeme. Přidáme cibuli a zvolna směs dusíme na mírném plameni doměkka. Pokud je třeba, zahustíme masovo nasuchu opraženou moukou rozmíchanou ve vodě. Zahuštěné jehněčí ještě chvíli povaříme.
Hotové jehněčí s cibulí podáváme s bramborovou kaší nebo vařenými brambory.
Jsou šťastlivcema,kteří mají přístup k jehněčímu.Jste jedním z nich.Vynikající.