Jehněčí roláda na česneku

2 h 30 min | hlavní chod | 4 porce | česká kuchyně | recept zobrazen: 2997x
Plát jehněčího masa potřený kořeněnou směsí a naplněný slaninou se špenátem. Nenáročný recept na hlavní chod s bramborovou kaší.
Okomentuj recept jako první


Postup přípravy receptu

Jehněčí plec očistíme od blan a přebytečného tuku a rozkrojíme ji tak, aby se z ní dala srolovat roláda.

Olivový olej smícháme s majoránkou, špetkou soli, pepřem a prolisovaným česnekem a touto směsí potřeme maso, poté na maso rovnoměrně rozložíme slaninu a následně špenát (několik hodin předem ho necháme povolit, případně trochu vymačkáme), lehce posolíme, srolujeme a zavážeme roládu kuchyňským motouzem.

Roládu pečeme asi 2,5 hodiny při teplotě 160 °C v nádobě s víkem, průběžně obracíme a podléváme vodou nebo vývarem, aby maso zůstalo šťavnaté. Posledních 30 minut pečeme bez poklice, aby maso získalo hezkou barvu. Rozstřihneme motouz, necháme chvíli odpočívat a poté nakrájíme na plátky.

Jehněčí roládu na česneku podáváme s bramborovou kaší.

Zdroj: Eklasa.cz

Klasa autor receptu:

Jehněčí roláda na česneku

Počet přidaných receptů: 35

Ingredience

na porce
Vaše cena 1699 běžně 3480 Kč sleva 51 %
Amplion.cz
DALŠÍ SLEVY
4
skvělý recept
4 hlasujících

Kuchařky obsahující recept Jehněčí roláda na česneku

Recept se nachází v 26 kuchařkách
Klasa
Klasa
Klasa 31 receptů
láska prochází žaludkem
Láska prochází žaludkem 1 2412 receptů
zjirousek
Maso skopové, jehněčí 147 receptů


Mohlo by vás zajímat

Komentáře k receptu Jehněčí roláda na česneku

Přidat příspěvek k receptu Jehněčí roláda na česneku
* Povinné pole


Kde to žije
Zapojte se do diskuzí pod recepty. Napište svůj názor.

Píšeme jinde




přidat nový recept