reklama
hledat uživatel
       
Přidat vlastní recept

Jehněčí pečené v šalvěji

Dosti složitý, ale lahodný slovenský pokrm vám určitě neudělá ostudu.


  • 4,0

    4 8
  • 1 h 15 min

Podobné recepty

Načíst další recepty

Ingredience

na obalení

na ozdobu

omáčka

podle potřeby

příloha



Nejlepší recepty a články

Palačinky

4,5 3 560 hodnocení

Klasické kuře na paprice

4,5 827 hodnocení

Dokonalé kynuté těsto: Tipy a triky nejen k výběru surovin

18. 10. 2019

Bábovka

4,7 1 602 hodnocení

Bramboráky

4,3 46 670 hodnocení

Hraběnčiny řezy krok za krokem

18. 10. 2019

Krémová brokolicová polévka 1

4,3 128 hodnocení

Segedínský guláš

3,2 2 170 hodnocení

Vydatná italská polévka Minestrone krok za krokem

17. 10. 2019

Luxusní koprová omáčka

4,3 567 hodnocení

Smažené karbanátky

4,5 673 hodnocení

Jablečný ocet - to nejlepší z přírody

17. 10. 2019

Hustá květáková polévka s vejci a brambory

4,6 269 hodnocení

Zeleninové rizoto s kuřecím masem

4,3 541 hodnocení

Domácí věnečky krok za krokem

16. 10. 2019

Postup přípravy

Maso vykostíme, zbavíme tuku a šlach. Kořenovou zeleninu oškrábeme, opláchneme a nakrájíme na kostky. Kosti se zeleninou vložíme do vymaštěného pekáče a asi 30 minut opékáme v předehřáté troubě na 225 °C. Výpek rozředíme vínem, přilijeme vodu a přecedíme.

Šalvěj opláchneme, osušíme a nadrobno nasekáme. Střídku toastového chleba (bez kůrky) umeleme se slunečnicovými jádry najemno, smícháme se šalvějí a ochutíme solí i pepřem.

Maso nakrájíme na filety (asi na tvar mladé cukety) a potřeme solí a pepřem. Poté maso obalíme v mouce, rozšlehaných vejcích a šalvějové "strouhance". Obaleté filety naskládáme do pekáče, přelijeme horkým máslem a pečeme asi 25 minut na 220 °C. Měkké maso vyjmeme, necháme chvilku chladnout a pak nakrájíme na plátky.

Cukety očistíme a nakrájíme na podlouhlé tvary, asi o velikosti cibulek. Cibulky oloupeme a spolu s cuketovými kousky podusíme na rozpáleném oleji. Podlijeme trochou vody a 10 minut podusíme. Pak směs osolíme a opepříme.

Vypečenou šťávu rozředíme trochou vody a přidáme k výpeku z kostí. Přilijeme smetanu a uvedeme do varu. Omáčku zahustíme solamylem rozmíchaným v malém množství vody a dochutíme ji solí a pepřem.

Opečené plátky masa rozložíme na servírovací mísu, obložíme zeleninou a ozdobíme lístky šalvěje a petrželky. Omáčku podáváme zvlášť v omáčníku. Jako přílohu postačí vařené brambory. Jehněčí pečené v šalvěji podáváme při slavnostní příležitosti.

Poznámka k receptu

Chcete skutečně poznámku smazat?
Ano Ne
×

autor

Uvařil/a jsem recept
  • Přidat poznámku
  • Líbí se mi

    Dejte nám vědět,
    proč se vám recept nelíbil.

    ×
    Sdílet Připnout

    Přidat příspěvek k receptu Jehněčí pečené v šalvěji

    Kliknutím na tlačítko Přidej příspěvek berete na vědomí, že dochází ke sbírání a zpracování osobních údajů. Více informací o zásadách ochrany osobních údajů najdete ZDE.