reklama
hledat uživatel
       
Přidat vlastní recept

Jehněčí kýta pečená

Jehněčí pečeně je velmi chutná a doporučovaná vyhlášenými labužníky. Její příprava není nikterak složitá.


  • 3,1

    130×

    3 130
  • 1 h 30 min

Podobné recepty

Načíst další recepty

Ingredience



Nejlepší recepty a články

Palačinky

4,5 3 559 hodnocení

Klasické kuře na paprice

4,5 825 hodnocení

Domácí věnečky krok za krokem

16. 10. 2019

Bábovka

4,7 1 600 hodnocení

Bramboráky

4,3 46 669 hodnocení

Tip na zdravou a rychlou večeři: Italské rizoto s rajčaty

15. 10. 2019

Krémová brokolicová polévka 1

4,3 128 hodnocení

Segedínský guláš

3,2 2 170 hodnocení

Přivoňte a ochutnejte: Požitkářský čaj Rooibos

15. 10. 2019

Luxusní koprová omáčka

4,3 566 hodnocení

Smažené karbanátky

4,5 672 hodnocení

Jedlé kaštany: Podzimní pochoutka v receptech

14. 10. 2019

Hustá květáková polévka s vejci a brambory

4,6 269 hodnocení

Zeleninové rizoto s kuřecím masem

4,3 539 hodnocení

Víkendové pečení s ořechy: 6 koláčů, které musíme zkusit!

13. 10. 2019

Postup přípravy

Slaninu nakrájíme na špalíčky. Bůček nakrájíme nadrobno. Cibuli očistíme a spolu s okurkami nakrájíme nadrobno.

Očištěnou kýtu protkneme slaninou. Do pekáče dáme nakrájený bůček, cibuli, okurky, vložíme maso, osolíme a pečeme podlité vodou. Při pečení často podléváme a poléváme vypečenou šťávou.

Když je kýta měkká, vyjmeme ji ze šťávy, šťávu zalijeme kysanou smetanou a necháme přejít varem. Maso naporcujeme a vložíme do omáčky.

Výborně chutná s tradičními kynutými knedlíky.

Poznámka k receptu

Chcete skutečně poznámku smazat?
Ano Ne
×

autor

Uvařil/a jsem recept
  • Přidat poznámku
  • Líbí se mi

    Dejte nám vědět,
    proč se vám recept nelíbil.

    ×
    Sdílet Připnout

    Komentáře k receptu Jehněčí kýta pečená

    Celkový počet komentářů: 3
    • doktor
      doktor

      Jehněčí.

      Já vynechávám slaninu,bůček a smetanu.Prošpikuju stroužkama česneku,osolím,smíchám olej s tymiánem,rozpustím kostku houbového bujonu,tymiánovým olejem kýtu vydatně potřu,na pekáči ji podleju bujonem,ostaní včetně omáčky obyklým způsobem. Je to vhodné pro dietetiky a redukční diety.

      11.12.2006 02:46:13

    • doktor
      doktor

      Re:Jehněčí kýta.

      Já vynechávám slaninu,bůček a smetanu.Prošpikuju stroužkama česneku,osolím,smíchám olej s tymiánem,rozpustím kostku houbového bujonu,tymiánovým olejem kýtu vydatně potřu,na pekáči ji podleju bujonem,ostaní včetně omáčky obyklým způsobem. Je to vhodné pro dietetiky a redukční diety.

      11.12.2006 02:45:25

    • doktor
      doktor

      Já vynechávám slaninu,bůček a smetanu.Prošpikuju stroužkama česneku,osolím,smíchám olej s tymiánem,rozpustím kostku houbového bujonu,tymiánovým olejem kýtu vydatně potřu,na pekáči ji podleju bujonem,ostaní včetně omáčky obyklým způsobem. Je to vhodné pro dietetiky a redukční diety.

      11.12.2006 02:44:44



    Nalezeno receptů: 3

    Přidat příspěvek k receptu Jehněčí kýta pečená

    Kliknutím na tlačítko Přidej příspěvek berete na vědomí, že dochází ke sbírání a zpracování osobních údajů. Více informací o zásadách ochrany osobních údajů najdete ZDE.