reklama
hledat uživatel
       
Přidat vlastní recept

Jehněčí kuličky se sýrovou čepičkou v rajčatové omáčce s cuketou

Můj vlastní recept na velmi chutné, vydatné a poměrně rychlé jídlo s arabským kořením, které je krásně voňavé a pikantní chutí, přitom zasytí a zahřeje.


  • 2,1

    14×

    2,1 14
  • 30 min

Podobné recepty

Načíst další recepty

Ingredience

omáčka

podle chuti

podle potřeby

příloha

směs



Nejlepší recepty a články

Palačinky

4,5 3 559 hodnocení

Klasické kuře na paprice

4,5 826 hodnocení

Vydatná italská polévka Minestrone krok za krokem

17. 10. 2019

Bábovka

4,7 1 601 hodnocení

Bramboráky

4,3 46 669 hodnocení

Jablečný ocet - to nejlepší z přírody

17. 10. 2019

Krémová brokolicová polévka 1

4,3 128 hodnocení

Segedínský guláš

3,2 2 170 hodnocení

Domácí věnečky krok za krokem

16. 10. 2019

Luxusní koprová omáčka

4,3 566 hodnocení

Smažené karbanátky

4,5 673 hodnocení

Tip na zdravou a rychlou večeři: Italské rizoto s rajčaty

15. 10. 2019

Hustá květáková polévka s vejci a brambory

4,6 269 hodnocení

Zeleninové rizoto s kuřecím masem

4,3 541 hodnocení

Přivoňte a ochutnejte: Požitkářský čaj Rooibos

15. 10. 2019

Postup přípravy

Do mísy dáme mleté jehněčí maso, čerstvě mletý černý pepř, sůl, římský kmín, posekanou chilli papričku, uzenou mletou papriku, promícháme a přidáme prolisovaný česnek, posekanou petrželovou nať a posekanou pažitku.

Směs pořádně promícháme a odložíme odpočívat do chladničky na 30 minut, aby se dobře propojily všechny chutě, těsně před opražením vytvarujeme vlhkýma rukama z této hmoty kuličky o průměru asi 5 cm.

Když maso odpočívá v chladničce, uvaříme rajčatovou omáčku s cuketou. Cibuli nakrájíme nadrobno, cuketu nakrájíme na kolečka, zelenou papriku pokrájíme na malé kostky a česnek prolisujeme.

Na rozehřátém oleji orestujeme nakrájenou cibuli, česnek, kolečka cukety, přidáme rajčatovou šťávu, cukr krystal na vyrovnání chuti, nakrájenou zelenou papriku, celé nové a celý černý pepř, bobkové listy, podlijeme horkým vývarem z jehněčích kostí (vždy malým množstvím), dusíme přikryté pokličkou na středním plameni asi 30 minut, dokud omáčka pěkně nezhoustne.

V rozehřátém oleji opražíme jehněčí kuličky z každé strany za občasného otáčení. Hotové kuličky vybereme na talíř a necháme je odsát na papírové kuchyňské utěrce od přebytečného tuku.

Než se dosmaží všechny masové kuličky, uvaříme špagety ve vroucí osolené vodě na al dente - asi 6 - 7 minut. Špagety scedíme, necháme odkapat od vody na cedníku, dáme do mísy a promícháme s olivovým olejem, aby se neslepily.

Na talíř dáme špagety a přidáme horkou rajčatovou omáčku s cuketou, na kterou položíme opražené kuličky, posypeme je nastrouhaným sýrem, který se zbytkovým teplem částečně rozpustí a vytvoří sýrovou čepičku.

Jehněčí kuličky se sýrovou čepičkou v rajčatové omáčce s cuketou servírujeme horké. Jde o velmi chutné jídlo s pikantními opraženými šťavnatými kuličkami z mletého jehněčího masa a voňavou rajčatovou omáčkou s dušenou cuketou. Je to poměrně rychle hotové a jednoduché jídlo, které zasytí i zahřeje.

Poznámka k receptu

Chcete skutečně poznámku smazat?
Ano Ne
×

autor

Uvařil/a jsem recept
  • Přidat poznámku
  • Líbí se mi

    Dejte nám vědět,
    proč se vám recept nelíbil.

    ×
    Sdílet Připnout

    Přidat příspěvek k receptu Jehněčí kuličky se sýrovou čepičkou v rajčatové omáčce s cuketou

    Kliknutím na tlačítko Přidej příspěvek berete na vědomí, že dochází ke sbírání a zpracování osobních údajů. Více informací o zásadách ochrany osobních údajů najdete ZDE.