Cibuli a česnek oloupeme. Česnek prolisujeme. Cibuli pokrájíme. Maso zbavíme tučné části a po obvodu párkrát nařízneme. Plátky jemně naklepeme. Z půlky citronu vymačkáme šťávu.
V misce smícháme sójovou omáčku, česnek, sůl a pepř. V této směsi obalíme kotlety a necháme hodinu uležet.
V pánvi rozehřejeme olej, přidáme cibuli a za stálého míchání ji necháme zesklovatět. Poté přidáme kotlety a po obou stranách je osmahneme. Podlijeme vývarem a necháme dusit doměkka.
V misce mezitím smícháme jemně nasekané chilli papričky, citronovou šťávu (podle chuti), bílé víno, cukr, olej a trochu osolíme. V rendlíku přivedeme omáčku do varu a odstavíme z ohně.
Hotové jehněčí kotlety poléváme připravenou omáčkou na talíři a podáváme s brambory.