Jehněčí kolínko na pivu

1 h 30 min | hlavní chod | 2 porce | česká kuchyně | recept zobrazen: 1410x
Recept na jehněčí kolínko se zeleninou, chutí česneku, tymiánu a pečené na pivu.
Okomentuj recept jako první


Postup přípravy receptu

Jehněčí kolena očistíme, osolíme, opepříme a ochutíme kmínem. Stroužky česneku oloupeme a necháme v celku. Oloupanou velkou cibuli nakrájíme na čtvrtiny. Celer, menší mrkev a petržel očistíme a rozkrojíme na poloviny. Kapii rozkrojíme a zbavíme semínek.

Pekáč vymažeme sádlem (olejem), poklademe zeleninou, cibulí a česnekem. Na zeleninu položíme snítky tymiánu a jehněčí kolínka. Vše podlijeme pivem, zakryjeme alobalem a pečeme zvolna při 180 °C doměkka. Během pečení kolena kontrolujeme a podléváme výpekem a vývarem. Asi po hodině a půl odstraníme z pekáče zeleninu a nezakrytá kolínka dopečeme dozlatova. Zeleninu rozmixujeme, promícháme s výpekem a podle potřeby naředíme vývarem. Jehněčí kolínka na pivu podle chuti osolíme a opepříme.

Jehněčí kolínka na pivu podáváme se šťouchanými brambory nebo bramborovými noky.

Jarka-P autor receptu:

Jehněčí kolínko na pivu

Počet přidaných receptů: 1705

Ingredience

na porce
Vaše cena 1699 běžně 3480 Kč sleva 51 %
Amplion.cz
DALŠÍ SLEVY
4,6
skvělý recept
10 hlasujících

Kuchařky obsahující recept Jehněčí kolínko na pivu

Recept se nachází v 30 kuchařkách
KDI
VARENIE 8355 receptů
Různé recepty
Hana Klovrzová st.
Různé recepty 8270 receptů
Maso a uzeniny od tety z Krnova
veraricna
Maso a uzeniny od tety z Krnova 3477 receptů


Mohlo by vás zajímat

Komentáře k receptu Jehněčí kolínko na pivu

Přidat příspěvek k receptu Jehněčí kolínko na pivu
* Povinné pole


Kde to žije
Zapojte se do diskuzí pod recepty. Napište svůj názor.

Píšeme jinde




přidat nový recept