reklama
hledat uživatel
       
Přidat vlastní recept

Jehněčí hřbet v šípkové omáčce

V tomto receptu se snoubí mladé jehněčí v kombinaci s upravenou šípkovou omáčkou.


  • 2,9

    1 214×

    2,8 1214
  • 1 h 15 min

Podobné recepty

Načíst další recepty

marináda

omáčka



Nejlepší recepty a články

Palačinky

4,5 3 530 hodnocení

Klasické kuře na paprice

4,6 803 hodnocení

Milujete chuť sušených rajčat? Připravte si domácí a levnější variantu

24. 8. 2019

Bábovka

4,7 1 583 hodnocení

Bramboráky

4,3 46 651 hodnocení

Provoní celou kuchyň! Francouzský hruškový koláč s polevou krok za krokem

23. 8. 2019

Krémová brokolicová polévka 1

4,3 127 hodnocení

Segedínský guláš

3,2 2 159 hodnocení

Když máte hub plné košíky: Pusťte se do zavařování

23. 8. 2019

Luxusní koprová omáčka

4,3 555 hodnocení

Smažené karbanátky

4,5 666 hodnocení

Recept na houbovou smaženici krok za krokem

22. 8. 2019

Hustá květáková polévka s vejci a brambory

4,5 266 hodnocení

Zeleninové rizoto s kuřecím masem

4,3 527 hodnocení

Recept na cheesecake s borůvkami krok za krokem

22. 8. 2019

Postup přípravy

Nové koření, rozmarýn, pepř a bobkový list smícháme podle chuti a vložíme do hmoždíře. Koření roztlučeme v prášek. Česnek oloupeme a prolisujeme. Smícháme jej s kořením a vymícháme pastu. Pokud je moc hustá, přidáme trochu oleje. Pastou potřeme jehněčí hřbet a necháme jej marinovat. Marinovaný hřbet důkladně prosolíme.

V pekáči rozpálíme olej a hřbet co nejvíce zprudka orestujeme. Vložíme jej do vyhřáté trouby a pečeme doměkka. Během pečení hřbet podléváme vývarem. Podle chuti můžeme podlévat i červeným vínem.

Připravíme si omáčku. Šípky a zeleninu očistíme. Šípky rozčtvrtíme, zbavíme jádřinců a chloupků a omyjeme je pod studenou vodou. Zeleninu nasekáme nadrobno.

Na pánvi si rozehřejeme 2 lžíce másla s olejem a kořenovou zeleninu spolu se šípky orestujeme. Směs zaprášíme moukou a necháme lehce opražit. Přidáme marmeládu, podlijeme vývarem, částí vína a vaříme rozvaření zeleniny a podle potřeby doléváme vího. Omáčku ochutíme solí a citronem. Podle potřeby můžeme přidat šípkovou marmeládu. Hotovou omáčku propasírujeme a na závěr ještě zjemníme oříškem másla. Při podávání musí být omáčka horká.

Upečený srnčí hřbet naporcujeme a podáváme přelitý šípkovou omáčkou. Nejlepší přílohou jsou knedlíky.

Poznámka k receptu

Chcete skutečně poznámku smazat?
Ano Ne
×

autor

Uvařil/a jsem recept
  • Přidat poznámku
  • Líbí se mi

    Dejte nám vědět,
    proč se vám recept nelíbil.

    ×
    Sdílet Připnout

    Komentáře k receptu Jehněčí hřbet v šípkové omáčce

    Celkový počet komentářů: 1

    • Lucza
      Lucza

      Nevím, zní to hezky, ale ty pravopisné chyby tomu moc nepřidávají a na závěr se jedná o srnčí a né jehněčí ....

      14.10.2010 07:57:12


    Nalezeno receptů: 1

    Přidat příspěvek k receptu Jehněčí hřbet v šípkové omáčce

    Kliknutím na tlačítko Přidej příspěvek berete na vědomí, že dochází ke sbírání a zpracování osobních údajů. Více informací o zásadách ochrany osobních údajů najdete ZDE.