reklama
hledat uživatel
       
Přidat vlastní recept

Jehněčí hřbet v šípkové omáčce

V tomto receptu se snoubí mladé jehněčí v kombinaci s upravenou šípkovou omáčkou.


  • 2,9

    1 214×

    2,8 1214
  • 1 h 15 min

Podobné recepty

Načíst další recepty

marináda

omáčka



Nejlepší recepty a články

Palačinky

4,5 3 749 hodnocení

Klasické kuře na paprice

4,5 987 hodnocení

Jak využít voňavý kopr v kuchyni?

1. 6. 2020

Bábovka

4,7 1 708 hodnocení

Bramboráky

4,3 46 797 hodnocení

Víkendové pečení: Recept na perník s ořechy krok za krokem

31. 5. 2020

Krémová brokolicová polévka 1

4,2 139 hodnocení

Segedínský guláš

3,3 2 201 hodnocení

Češi milují vepřové! Ale jak takovou kotletu či bůček správně připravit?

31. 5. 2020

Luxusní koprová omáčka

4,3 596 hodnocení

Smažené karbanátky

4,5 767 hodnocení

Dort s mascarpone a ovocem krok za krokem

29. 5. 2020

Hustá květáková polévka s vejci a brambory

4,6 288 hodnocení

Zeleninové rizoto s kuřecím masem

4,3 657 hodnocení

Bez černý neboli bezinky - znáte jeho léčivé účinky?

28. 5. 2020

Postup přípravy

Nové koření, rozmarýn, pepř a bobkový list smícháme podle chuti a vložíme do hmoždíře. Koření roztlučeme v prášek. Česnek oloupeme a prolisujeme. Smícháme jej s kořením a vymícháme pastu. Pokud je moc hustá, přidáme trochu oleje. Pastou potřeme jehněčí hřbet a necháme jej marinovat. Marinovaný hřbet důkladně prosolíme.

V pekáči rozpálíme olej a hřbet co nejvíce zprudka orestujeme. Vložíme jej do vyhřáté trouby a pečeme doměkka. Během pečení hřbet podléváme vývarem. Podle chuti můžeme podlévat i červeným vínem.

Připravíme si omáčku. Šípky a zeleninu očistíme. Šípky rozčtvrtíme, zbavíme jádřinců a chloupků a omyjeme je pod studenou vodou. Zeleninu nasekáme nadrobno.

Na pánvi si rozehřejeme 2 lžíce másla s olejem a kořenovou zeleninu spolu se šípky orestujeme. Směs zaprášíme moukou a necháme lehce opražit. Přidáme marmeládu, podlijeme vývarem, částí vína a vaříme rozvaření zeleniny a podle potřeby doléváme vího. Omáčku ochutíme solí a citronem. Podle potřeby můžeme přidat šípkovou marmeládu. Hotovou omáčku propasírujeme a na závěr ještě zjemníme oříškem másla. Při podávání musí být omáčka horká.

Upečený srnčí hřbet naporcujeme a podáváme přelitý šípkovou omáčkou. Nejlepší přílohou jsou knedlíky.

Poznámka k receptu

Chcete skutečně poznámku smazat?
Ano Ne
×

autor

Uvařil/a jsem recept
  • Přidat poznámku
  • Líbí se mi

    Dejte nám vědět,
    proč se vám recept nelíbil.

    ×
    Sdílet Připnout

    Komentáře k receptu Jehněčí hřbet v šípkové omáčce

    Celkový počet komentářů: 1

    • Lucza
      Lucza

      Nevím, zní to hezky, ale ty pravopisné chyby tomu moc nepřidávají a na závěr se jedná o srnčí a né jehněčí ....

      14.10.2010 07:57:12


    Nalezeno receptů: 1

    Přidat příspěvek k receptu Jehněčí hřbet v šípkové omáčce

    Kliknutím na tlačítko Přidej příspěvek berete na vědomí, že dochází ke sbírání a zpracování osobních údajů. Více informací o zásadách ochrany osobních údajů najdete ZDE.