reklama
hledat uživatel
       
Přidat vlastní recept

Jehněčí hřbet se špenátem

Poněkud náročnější jídlo, které ovšem vše vynahradí svou výtečnou chutí. Skvěle se hodí pro sváteční nebo slavnostní tabuli.


  • 3,2

    117×

    3,1 117
  • 2 h 40 min

Podobné recepty

Načíst další recepty

Ingredience

na potření

náplň

omáčka

podle chuti



Nejlepší recepty a články

Palačinky

4,5 3 747 hodnocení

Klasické kuře na paprice

4,5 987 hodnocení

Víkendové pečení: Recept na perník s ořechy krok za krokem

31. 5. 2020

Bábovka

4,7 1 708 hodnocení

Bramboráky

4,3 46 796 hodnocení

Češi milují vepřové! Ale jak takovou kotletu či bůček správně připravit?

31. 5. 2020

Krémová brokolicová polévka 1

4,2 139 hodnocení

Segedínský guláš

3,3 2 201 hodnocení

Dort s mascarpone a ovocem krok za krokem

29. 5. 2020

Luxusní koprová omáčka

4,3 596 hodnocení

Smažené karbanátky

4,5 767 hodnocení

Bez černý neboli bezinky - znáte jeho léčivé účinky?

28. 5. 2020

Hustá květáková polévka s vejci a brambory

4,6 288 hodnocení

Zeleninové rizoto s kuřecím masem

4,3 656 hodnocení

Recept na výbornou cibulačku s vínem krok za krokem

27. 5. 2020

Postup přípravy

Jehněčí hřbet vykostíme, ale kosti nevyhazujeme.

Bylinky a zeleninu omyjeme a osušíme. Zeleninu nahrubo nakrájíme nebo nastrouháme. 2 snítky tymiánu odložíme, jinak bylinky, zeleninu a kosti zprudka opečeme na oleji, podlijeme 500 ml vody a zvolna vaříme přibližně 2 hodiny.

Jehněčí hřbet ozdobně svážeme nití, na oleji zprudka opečeme ze všech stran, osolíme a opepříme. Pak z něj odstraníme nit.

Špenát se zbylým tymiánem nasekáme najemno. Osolíme, opepříme a promícháme. Listové těsto vyválíme na tenký plát, poklademe šunkou a vrstvou špenátu. Na špenát položíme opečený hřbet, zamotáme a potřeme rozšlehaným vejcem a dáme péct do předehřáté trouby na 220°C asi 40 minut.

Vývar z kostí a zeleniny přecedíme, zahustíme solamylem, chvilku povaříme.

Jehněčí hřbet se špenátem nakrájíme na plátky a přeléváme bylinkovou omáčkou.

Poznámka k receptu

Chcete skutečně poznámku smazat?
Ano Ne
×

autor

Uvařil/a jsem recept
  • Přidat poznámku
  • Líbí se mi

    Dejte nám vědět,
    proč se vám recept nelíbil.

    ×
    Sdílet Připnout

    Přidat příspěvek k receptu Jehněčí hřbet se špenátem

    Kliknutím na tlačítko Přidej příspěvek berete na vědomí, že dochází ke sbírání a zpracování osobních údajů. Více informací o zásadách ochrany osobních údajů najdete ZDE.