reklama
hledat uživatel
       
Přidat vlastní recept

Jehněčí hřbet se špenátem

Poněkud náročnější jídlo, které ovšem vše vynahradí svou výtečnou chutí. Skvěle se hodí pro sváteční nebo slavnostní tabuli.


  • 3,2

    117×

    3,1 117
  • 2 h 40 min

Podobné recepty

Načíst další recepty

Postup přípravy

Jehněčí hřbet vykostíme, ale kosti nevyhazujeme.

Bylinky a zeleninu omyjeme a osušíme. Zeleninu nahrubo nakrájíme nebo nastrouháme. 2 snítky tymiánu odložíme, jinak bylinky, zeleninu a kosti zprudka opečeme na oleji, podlijeme 500 ml vody a zvolna vaříme přibližně 2 hodiny.

Jehněčí hřbet ozdobně svážeme nití, na oleji zprudka opečeme ze všech stran, osolíme a opepříme. Pak z něj odstraníme nit.

Špenát se zbylým tymiánem nasekáme najemno. Osolíme, opepříme a promícháme. Listové těsto vyválíme na tenký plát, poklademe šunkou a vrstvou špenátu. Na špenát položíme opečený hřbet, zamotáme a potřeme rozšlehaným vejcem a dáme péct do předehřáté trouby na 220°C asi 40 minut.

Vývar z kostí a zeleniny přecedíme, zahustíme solamylem, chvilku povaříme.

Jehněčí hřbet se špenátem nakrájíme na plátky a přeléváme bylinkovou omáčkou.

reklama

Poznámka k receptu

Chcete skutečně poznámku smazat?
Ano Ne
×

autor

Uvařil/a jsem recept
  • Přidat poznámku
  • Líbí se mi

    Dejte nám vědět,
    proč se vám recept nelíbil.

    ×
    Sdílet Připnout

    Přidat příspěvek k receptu Jehněčí hřbet se špenátem

    Kliknutím na tlačítko Přidej příspěvek berete na vědomí, že dochází ke sbírání a zpracování osobních údajů. Více informací o zásadách ochrany osobních údajů najdete ZDE.