reklama
hledat uživatel
       

Jehněčí guláš

Proč si nepřipravit guláš také z jehněčího masa? Chutí je stejně dobrý jako ten hovězí.


  • 3,1

    593×

    3 593
  • 2 h 30 min

Podobné recepty

Načíst další recepty

Postup přípravy

Maso musíme nejprve omýt a osušit. Potom ho nakrájíme na kostičky stejně, jako bychom připravovali hovězí guláš. Oloupanou velkou cibuli nakrájíme na větší kousky a zpěníme ji na rozpáleném oleji společně s česnekem a sladkou paprikou nakrájenou na plátky.

Dále do hrnce přidáme nakrájené a osolené jehněčí maso a osmažíme ho. Maso podlijeme vodou a podusíme. Měkké maso vyjmeme na nahřátý talíř, výpek zaprášíme moukou a osmahneme. Nakonec ho zředíme trochou studené vody a za stálého míchání provaříme.

Maso pak vložíme zpět do šťávy, přidáme majoránku a necháme přejít varem. Hotový jehněčí guláš podáváme s čerstvým chlebem.

Foto: Vojtěch Leman

reklama

Poznámka k receptu

Chcete skutečně poznámku smazat?
Ano Ne
×

autor

Uvařil/a jsem recept
  • Přidat poznámku
  • Líbí se mi

    Dejte nám vědět,
    proč se vám recept nelíbil.

    ×
    Sdílet Připnout

    Komentáře k receptu Jehněčí guláš

    Celkový počet komentářů: 1

    • Klement
      Klement

      jehněčí s hovězím

      Výborný recept....není potřeba žádného dochucovadla... jen navíc sem přidal sušenou mrkev s petrželí...

      21.05.2017 14:13:46

    Nalezeno receptů: 1

    Přidat příspěvek k receptu Jehněčí guláš

    Kliknutím na tlačítko Přidej příspěvek berete na vědomí, že dochází ke sbírání a zpracování osobních údajů. Více informací o zásadách ochrany osobních údajů najdete ZDE.