reklama
hledat uživatel
       

Jehněčí guláš

Proč si nepřipravit guláš také z jehněčího masa? Chutí je stejně dobrý jako ten hovězí.


  • 3,1

    595×

    3,1 595
  • 2 h 30 min

Podobné recepty

Načíst další recepty

Ingredience

podle chuti

podle potřeby



Energetická hodnota

5406 kJ / 1291,2 kCal
(na 1 porci)

Nejlepší recepty a články

Palačinky

4,5 3 562 hodnocení

Klasické kuře na paprice

4,5 829 hodnocení

Halloweenské recepty: Jednoduché, rychlé a zdravé

23. 10. 2019

Bábovka

4,7 1 604 hodnocení

Bramboráky

4,3 46 674 hodnocení

Videorecept: Úžasně jednoduchý ovocný drobenkáč

22. 10. 2019

Krémová brokolicová polévka 1

4,3 128 hodnocení

Segedínský guláš

3,2 2 170 hodnocení

Lněná semínka: Výživový poklad a superpotravina v našem jídelníčku

21. 10. 2019

Luxusní koprová omáčka

4,3 567 hodnocení

Smažené karbanátky

4,5 674 hodnocení

Recept na domácí pizzu Margherita krok za krokem

21. 10. 2019

Hustá květáková polévka s vejci a brambory

4,6 270 hodnocení

Zeleninové rizoto s kuřecím masem

4,3 544 hodnocení

Recept na jablečné lívance krok za krokem

20. 10. 2019

Postup přípravy

Maso musíme nejprve omýt a osušit. Potom ho nakrájíme na kostičky stejně, jako bychom připravovali hovězí guláš. Oloupanou velkou cibuli nakrájíme na větší kousky a zpěníme ji na rozpáleném oleji společně s česnekem a sladkou paprikou nakrájenou na plátky.

Dále do hrnce přidáme nakrájené a osolené jehněčí maso a osmažíme ho. Maso podlijeme vodou a podusíme. Měkké maso vyjmeme na nahřátý talíř, výpek zaprášíme moukou a osmahneme. Nakonec ho zředíme trochou studené vody a za stálého míchání provaříme.

Maso pak vložíme zpět do šťávy, přidáme majoránku a necháme přejít varem. Hotový jehněčí guláš podáváme s čerstvým chlebem.

Foto: Vojtěch Leman

Poznámka k receptu

Chcete skutečně poznámku smazat?
Ano Ne
×

autor

Uvařil/a jsem recept
  • Přidat poznámku
  • Líbí se mi

    Dejte nám vědět,
    proč se vám recept nelíbil.

    ×
    Sdílet Připnout

    Komentáře k receptu Jehněčí guláš

    Celkový počet komentářů: 1

    • Klement
      Klement

      jehněčí s hovězím

      Výborný recept....není potřeba žádného dochucovadla... jen navíc sem přidal sušenou mrkev s petrželí...

      21.05.2017 14:13:46


    Nalezeno receptů: 1

    Přidat příspěvek k receptu Jehněčí guláš

    Kliknutím na tlačítko Přidej příspěvek berete na vědomí, že dochází ke sbírání a zpracování osobních údajů. Více informací o zásadách ochrany osobních údajů najdete ZDE.