reklama
hledat uživatel
       
Přidat vlastní recept

Jehněčí frikasé na smetaně s brusinkami

Jednoduchý recept na přípravu jehněčího masa tak, aby opravdu všem chutnalo. Případně se dá celý postup aplikovat i na přípravu hovězího či vepřového masa.


  • 0

    0 0

Podobné recepty

Načíst další recepty

Ingredience



Nejlepší recepty a články

Palačinky

4,5 3 775 hodnocení

Klasické kuře na paprice

4,5 1 006 hodnocení

Recept na meruňkový koláč s tvarohem krok za krokem

12. 7. 2020

Bábovka

4,7 1 730 hodnocení

Bramboráky

4,3 46 819 hodnocení

Nedělní ráno nemůže začít lépe: Vyzkoušejte recept na borůvkovo-banánové lívance

12. 7. 2020

Krémová brokolicová polévka 1

4,2 140 hodnocení

Segedínský guláš

3,3 2 205 hodnocení

Dokonalý hovězí biftek: Jak na to, aby byl opravdu šťavnatý?

11. 7. 2020

Luxusní koprová omáčka

4,3 604 hodnocení

Smažené karbanátky

4,5 777 hodnocení

Nestačí ani vychladnout! Vděčný hrníčkový recept na borůvkový koláč

10. 7. 2020

Hustá květáková polévka s vejci a brambory

4,6 290 hodnocení

Zeleninové rizoto s kuřecím masem

4,3 674 hodnocení

Recept na domácí tvarohové nanuky krok za krokem

9. 7. 2020

Postup přípravy

Jehněčí maso (hodí se plec, ořech, kýta) nakrájíme na menší kousky, uzený bůček na malé kostičky, cibuli najemno, kořenovou zeleninu očistíme a také nakrájíme na kostky.

Do hrnce dáme trochu oleje, rozpálíme, zarestujeme maso ze všech stran, aby se zatáhlo a vyndáme na talíř. Do stejného hrnce dáme zarestovat uzený bůček (nebo slaninu), kořenovou zeleninu, po chvíli i cibulku. Přidáme zpět zatažené maso, bylinky, okořeníme směsí oblíbeného koření (hodí se koření na divočinu, jalovec, atd.), lehce osolíme a podlijeme vodou tak, aby ještě vyčnívaly špičky zeleniny a masa. Přikryjeme poklicí a dusíme na nejmírnějším plameni doměkka, v klasickém hrnci cca 3 hodiny, v tlakovém hrnci přibližně polovinu času.

Následně v misce důkladně metličkou rozmícháme trošku hladké mouky ve smetaně, lijeme do vroucí omáčky (nyní zvedneme plamen tak, aby omáčka probublávala), mícháme a řádně provaříme za občasného míchání cca 10 minut. Přidáme také dvě lžíce brusinek ze skleničky. Odstavíme z plotny a vmícháme plátek studeného másla. Ochutnáme, případně doladíme dle vlastní chuti přidáním koření či soli.

Jehněčí frikasé podáváme s oblíbenou přílohou, například s domácím knedlíkem. Na talíři ještě dozdobíme brusinkami a nasekanými zelenými bylinkami.

Poznámka k receptu

Chcete skutečně poznámku smazat?
Ano Ne
×

autor

Uvařil/a jsem recept
  • Přidat poznámku
  • Líbí se mi

    Dejte nám vědět,
    proč se vám recept nelíbil.

    ×
    Sdílet Připnout

    Přidat příspěvek k receptu Jehněčí frikasé na smetaně s brusinkami

    Kliknutím na tlačítko Přidej příspěvek berete na vědomí, že dochází ke sbírání a zpracování osobních údajů. Více informací o zásadách ochrany osobních údajů najdete ZDE.