reklama
hledat uživatel
       
Přidat vlastní recept

Jednoduchý obrácený hruškový koláč

Recept na ovocný koláč, který stojí za zkoušku! Jedná se o opravdu chuťově skvělý, rychlý a jednoduchý obrácený hruškový koláč.


  • 2,3

    2,3 3
  • 1 hod

Podobné recepty

Načíst další recepty

Ingredience

náplň

těsto



Nejlepší recepty a články

Palačinky

4,5 3 560 hodnocení

Klasické kuře na paprice

4,5 827 hodnocení

Víno, které se zrodí díky slámě

19. 10. 2019

Bábovka

4,7 1 602 hodnocení

Bramboráky

4,3 46 670 hodnocení

Dokonalé kynuté těsto: Tipy a triky nejen k výběru surovin

18. 10. 2019

Krémová brokolicová polévka 1

4,3 128 hodnocení

Segedínský guláš

3,2 2 170 hodnocení

Hraběnčiny řezy krok za krokem

18. 10. 2019

Luxusní koprová omáčka

4,3 567 hodnocení

Smažené karbanátky

4,5 673 hodnocení

Vydatná italská polévka Minestrone krok za krokem

17. 10. 2019

Hustá květáková polévka s vejci a brambory

4,6 269 hodnocení

Zeleninové rizoto s kuřecím masem

4,3 541 hodnocení

Jablečný ocet - to nejlepší z přírody

17. 10. 2019

Postup přípravy

Hrušky očistíme a nakrájíme na plátky. Budeme potřebovat 2 hrnky nakrájených hrušek.

Kulatou formu o průměru 22 - 28 cm vymažeme máslem a vysypeme hrubou moukou. Troubu předehřejeme na 170 °C.

Dno formy poklademe plátky hrušek a postup ještě jednou opakujeme. Hrušky posypeme mletou skořicí, cukrem, strouhaným muškátovým oříškem, nasekanými vlašskými ořechy a pokapeme čerstvou citronovou šťávou podle chuti. Ochucené hrušky zasypeme trochou hladké mouky.

V menší míse rozšleháme metličkou vejce do pěny. Přidáme k němu změklé máslo, mléko a maličko vyšleháme metličkou. Tekutou směs přelijeme do větší mísy, kde máme smíchanou mouku, cukr, sůl, sodu a prášek do pečiva. Obě dvě směsi metličkou opatrně spojíme, prošleháme, aby vzniklo hladké těsto.

Připravené těsto následně opatrně vylijeme na všechny plátky hrušek. Vložíme do rozehřáté trouby a pečeme cca 35 minut. Při pečení je potřeba koláč kontrolovat!

Po upečení necháme hruškový koláč pár minut zchladnout, odděláme okolní kruh formy, přiklopíme talířem, otočíme a odděláme dno formy. Tím pádem je koláč obrácený, stačí ho posypat vlašskými ořechy nebo nějak jinak nazdobit a můžeme podávat. Obrácený hruškový koláč je skvělý i druhý den!

Poznámka k receptu

Chcete skutečně poznámku smazat?
Ano Ne
×

autor

Uvařil/a jsem recept
  • Přidat poznámku
  • Líbí se mi

    Dejte nám vědět,
    proč se vám recept nelíbil.

    ×
    Sdílet Připnout

    Přidat příspěvek k receptu Jednoduchý obrácený hruškový koláč

    Kliknutím na tlačítko Přidej příspěvek berete na vědomí, že dochází ke sbírání a zpracování osobních údajů. Více informací o zásadách ochrany osobních údajů najdete ZDE.