reklama
hledat uživatel
       
Přidat vlastní recept

Jednoduchý obrácený hruškový koláč

Recept na ovocný koláč, který stojí za zkoušku! Jedná se o opravdu chuťově skvělý, rychlý a jednoduchý obrácený hruškový koláč.


  • 5,0

    5 1
  • 1 hod

Podobné recepty

Načíst další recepty

Postup přípravy

Hrušky očistíme a nakrájíme na plátky. Budeme potřebovat 2 hrnky nakrájených hrušek.

Kulatou formu o průměru 22 - 28 cm vymažeme máslem a vysypeme hrubou moukou. Troubu předehřejeme na 170 °C.

Dno formy poklademe plátky hrušek a postup ještě jednou opakujeme. Hrušky posypeme mletou skořicí, cukrem, strouhaným muškátovým oříškem, nasekanými vlašskými ořechy a pokapeme čerstvou citronovou šťávou podle chuti. Ochucené hrušky zasypeme trochou hladké mouky.

V menší míse rozšleháme metličkou vejce do pěny. Přidáme k němu změklé máslo, mléko a maličko vyšleháme metličkou. Tekutou směs přelijeme do větší mísy, kde máme smíchanou mouku, cukr, sůl, sodu a prášek do pečiva. Obě dvě směsi metličkou opatrně spojíme, prošleháme, aby vzniklo hladké těsto.

Připravené těsto následně opatrně vylijeme na všechny plátky hrušek. Vložíme do rozehřáté trouby a pečeme cca 35 minut. Při pečení je potřeba koláč kontrolovat!

Po upečení necháme hruškový koláč pár minut zchladnout, odděláme okolní kruh formy, přiklopíme talířem, otočíme a odděláme dno formy. Tím pádem je koláč obrácený, stačí ho posypat vlašskými ořechy nebo nějak jinak nazdobit a můžeme podávat. Obrácený hruškový koláč je skvělý i druhý den!

reklama

Poznámka k receptu

Chcete skutečně poznámku smazat?
Ano Ne
×

autor


Uvařil/a jsem recept
  • Přidat poznámku
  • Líbí se mi

    Dejte nám vědět,
    proč se vám recept nelíbil.

    ×
    Sdílet Připnout

    Přidat příspěvek k receptu Jednoduchý obrácený hruškový koláč

    Kliknutím na tlačítko Přidej příspěvek berete na vědomí, že dochází ke sbírání a zpracování osobních údajů. Více informací o zásadách ochrany osobních údajů najdete ZDE.