reklama
hledat uživatel
       
Přidat vlastní recept

Jednoduchý nálev na okurky

Recept na okurkový nálev a veškerou zeleninu, který si můžeme připravit i pro jednu sklenici.


  • 4,3

    27×

    4,2 27
  • 15 min

Podobné recepty

Načíst další recepty

Postup přípravy

Nálev na okurky o obsahu 0,7 l si připravíme následovně. Zeleninu očistíme a nakrájíme.

Na dno sklenice dáme kolečka mrkve, čtvrtku menší cibule, snítku kopru,
doplníme okurkami a vším ostatním. Sklenici dolijeme studenou vodou.
Zavíčkujeme a zavařujeme obvyklým způsobem.

Tento jednoduchý nálev na okurky se dá použít i při zavařování papriky, to přidávám 1 - 2 lžičky oleje.

reklama

Poznámka k receptu

Chcete skutečně poznámku smazat?
Ano Ne
×

autor

Uvařil/a jsem recept
  • Přidat poznámku
  • Líbí se mi

    Dejte nám vědět,
    proč se vám recept nelíbil.

    ×
    Sdílet Připnout

    Komentáře k receptu Jednoduchý nálev na okurky

    Celkový počet komentářů: 4
    • Radouš
      Radouš

      okurky nakládačky

      Dlouho jsem hledal recept na ty pravé, znojemské. Nenašel. Možná, že s macerátem , ale ten nemám. U hlavních složek nálevu jsou rozhodující jejich poměry, přičemž příliš octa i soli není to pravé ořechové a deko s kyselinou benzoovou už vůbec ne. Takže poslední verze:
      voda/ocet v poměru 1/4 a dále viz příklad:
      mám naplněných 14 sklenic omnia .... děleno 4 .. potřebuji 3,5 l nálevu
      3,5 děleno 5 je 0,7 l octa a 2,8l vody. 3,5l nálevu to je 35 dkg cukru a 4xméně soli tj. cca 9 dkg.
      Do každé sklenice (před okurkami) cibuli, kopr, hořč. semínko, celý pepř, nové koření, bobek, hřebíček, tymián, koriandr, křen a navíc 3 kolečka cukerinu. Koření dávkuji špičkou škrabky na mrkev. Z větších okurek dělám podélné řezy - napůl či na čtvrtinu.

      Na zavařování má už každý svůj postup, já preferuji starou pračku Romo na 20 sklenic, ohřát k varu a vypnout, asi po 20 minutách vyjmout z vody a v mírně teplé vodě (asi 40 stupňů) pomalu vychladit. I vycucnutí pod zvonem u sklenic hned po vyjmutí z ohřevu není marné. A to je vše, dobrou chuť.

      16.08.2011 13:36:58

      • Petr
        Petr

        Re: okurky nakládačky

        Dobrý den a děkuji za recept.Chci se zeptat-Vakuově pod zvonem úspěšně dělám pečený bůček a uzené maso.A chci vyzkošet pod zvonem tlačenku ,guláš,prejt.Nevíte jak na to? Děkuji a zdravím.

        13.10.2014 09:41:47

    • Honzka
      Honzka

      Nálevna znojemské okurky

      Dělám už dlouho, je výborný. Já dávám 4 kolečka sacharinu a ještě kousek bobkového listu a 1/4 ČL hořčičného semínka. Zbytek je stejný. Pokud zavařuji papriku - kapii, dávám nahoru trochu oleje.

      01.08.2011 10:50:33


    Nalezeno receptů: 4

    Přidat příspěvek k receptu Jednoduchý nálev na okurky

    Kliknutím na tlačítko Přidej příspěvek berete na vědomí, že dochází ke sbírání a zpracování osobních údajů. Více informací o zásadách ochrany osobních údajů najdete ZDE.