Tabulka teplot a délky pečení
druh těsta předtopení trouby teplota pečení doba pečení způsob pečení
kynuté
vysoké středně 180–200 30–45 rychle zapéci, stejnoměrně
nízké více 200–220 30–45 volně dopékat
třené
tučné středně 180–210 35–45 péci prudčeji, zvolna dopékat
křehké
tučné silně 210–230 30–45 stejnoměrná teplota, ke konci snížit
piškotové
nízké středně 170–190 20–30 stejnoměrně zvolna
vysoké slabě 150–170 30–40 proopékat, jinak klesne
listové silně 230–250 15–25 prudčeji, neotevírat troubu, volněji dopékat
odpalované silně 200–220 20–25 prudčeji, zvolna dopékat
tažené
závinové středně 180–200 30–40 sledovat
sněhové slabě 100–110 25–30 podle síly, dosušitperníkovénízké slabě 150–170 30–40 prudčeji zapéci, vysokévysoké slabě 120–150 30–40 perníky zvolna dopékat