reklama
hledat uživatel
       
Přidat vlastní recept

Jednoduchý chléb z droždí

Jednoduchý chléb z droždí s různými přísadami pro dochucení.


  • 4,7

    14×

    4,7 14
  • 2 h 40 min

Podobné recepty

Načíst další recepty

Ingredience

na potření

podle chuti

těsto



Nejlepší recepty a články

Palačinky

4,5 3 577 hodnocení

Klasické kuře na paprice

4,5 841 hodnocení

Příprava smaženého sýru podle šéfkuchaře

14. 11. 2019

Bábovka

4,7 1 610 hodnocení

Bramboráky

4,3 46 684 hodnocení

Videorecept: Vafle z ječné mouky - rychlá svačinka, se kterou u dětí zabodujete!

13. 11. 2019

Krémová brokolicová polévka 1

4,3 128 hodnocení

Segedínský guláš

3,3 2 174 hodnocení

Recept na smaženou cuketu v sýrovém těstíčku s dýňovým pyré

12. 11. 2019

Luxusní koprová omáčka

4,3 571 hodnocení

Smažené karbanátky

4,5 684 hodnocení

Nachlazení a chřipka nebudou mít šanci: Uvařte si domácí zázvorový čaj

11. 11. 2019

Hustá květáková polévka s vejci a brambory

4,6 272 hodnocení

Zeleninové rizoto s kuřecím masem

4,3 554 hodnocení

Recept na zelný chlebíček s uzeným krok za krokem

10. 11. 2019

Postup přípravy

V míse smícháme mouku, droždí, cukr, sůl, mléko, vodu do těsta přidáme dle libosti kmín nebo česnek či jiné koření a vše dobře prohněteme. Poté necháme hodinu vykynout (můžete i přes noc v chladničce).

Po vykynutí dáme těsto do vymazané (např.sádlem) a moukou (nebo nejlépe strouhankou) vysypané formy a necháme ještě zhruba půl hodiny "odpočinout".

Poté chléb potřeme octovou vodou (nebo slanou vodou) a dáme do trouby,
pečeme zhruba 5 minut na teplotu 200 °C a pak 45 minut na 170 °C (záleží na vaší troubě, řiďte se zkušenostmi s vlastní troubou).

Poznámka: Můžeme kombinovat např. 2 hrnky hladké mouky + 2 hrnky polohrubé + 1 žitné chlebové apod. Droždí 1 kostku nebo sušené na 1/2 kg mouky stačí. Můžete přidat dle chuti koření nebo česnek apod.

Poznámka k receptu

Chcete skutečně poznámku smazat?
Ano Ne
×

autor

Uvařil/a jsem recept
  • Přidat poznámku
  • Líbí se mi

    Dejte nám vědět,
    proč se vám recept nelíbil.

    ×
    Sdílet Připnout

    Komentáře k receptu Jednoduchý chléb z droždí

    Celkový počet komentářů: 3
    • Bujo7
      Bujo7

      Skvělý recept

      Chléb je velmi jednoduchý a velmi chutný. Zvládne ho upéct i naprosté pekařské střevo a navíc za vhodných skladovacích podmínek vydrží až 5 dní bez ztvrdnutí. Jen pozor na dochucovací přísady. Např. pokud dáte do chleba oregano, nedávejte ho tam více, než půl pytlíku. Já jsem to udělal a chuť pak byla velmi... řekněme výrazná. :D

      12.03.2016 13:17:44

    • amater
      amater

      Prosím vás,kolik klasického droždí nahradí 2lžice práškového

      07.06.2015 10:09:38

      • Janka "FallenAngel"
        Janka "FallenAngel"

        Re: ...omlouvám se za velmi pozdní odpověď :-(
        Na Váš dotaz, jakožto též amatér, nedokážu odpovědět :-/
        Každopádně v receptu je uvedena 1 kostka klasického droždí (což má tuším asi 3g) a nebo pytlíček sušeného droždí (jenž je většinou na 0,5 kg mouky).
        Nevím jak lépe odpovědět...
        Doufám, že se Vám chléb povedl a chutnal :-)
        S pozdravem Janka

        31.10.2015 04:21:14



    Nalezeno receptů: 3

    Přidat příspěvek k receptu Jednoduchý chléb z droždí

    Kliknutím na tlačítko Přidej příspěvek berete na vědomí, že dochází ke sbírání a zpracování osobních údajů. Více informací o zásadách ochrany osobních údajů najdete ZDE.