reklama
hledat uživatel
       

Jednoduchý ajvar

Recept na pomazánku pocházející z bývalé Jugoslávie.


  • 4,6

    52×

    4,6 52

Podobné recepty

Načíst další recepty

Ingredience



Energetická hodnota

3470 kJ / 828,8 kCal
(na 1 porci)

Nejlepší recepty a články

Palačinky

4,5 3 773 hodnocení

Klasické kuře na paprice

4,5 1 003 hodnocení

Jak využít zeleninu ze zahrádky? Zkuste recept na pravé maďarské lečo

8. 7. 2020

Bábovka

4,7 1 729 hodnocení

Bramboráky

4,3 46 817 hodnocení

Proč jíst maliny? Zlepší vám pleť a odbourají cholesterol

7. 7. 2020

Krémová brokolicová polévka 1

4,2 140 hodnocení

Segedínský guláš

3,3 2 204 hodnocení

Když není čas na pečení: Recept na rychlý koláč s rybízem

6. 7. 2020

Luxusní koprová omáčka

4,3 602 hodnocení

Smažené karbanátky

4,5 776 hodnocení

Jak přežít horko: Zkuste melounovou limonádu!

5. 7. 2020

Hustá květáková polévka s vejci a brambory

4,6 290 hodnocení

Zeleninové rizoto s kuřecím masem

4,3 673 hodnocení

Sváteční grilování: 10 masových receptů, kterými okouzlíte každou návštěvu

5. 7. 2020

Postup přípravy

Papriky opereme, osušíme a opečeme na oleji.

Pak je oloupeme a zbavíme je semen. Okapané, vychladlé papriky pomeleme na masovém strojku. Dáme je do pánev nebo kastrůlku a dusíme je, až se veškerá šťáva vydusí. Touto hmotou plníme připravené, pečlivě vymyté a vypařené sklenice. Sklenice zavíčkujeme. Ajvar sterilizujeme 35 minut při teplotě 90 °C.

Ajvar používáme jako pomazánku nebo jako ochucovadlo jídla. Záleží na chuti.

Poznámka k receptu

Chcete skutečně poznámku smazat?
Ano Ne
×

autor

Uvařil/a jsem recept
  • Přidat poznámku
  • Líbí se mi

    Dejte nám vědět,
    proč se vám recept nelíbil.

    ×
    Sdílet Připnout

    Přidat příspěvek k receptu Jednoduchý ajvar

    Kliknutím na tlačítko Přidej příspěvek berete na vědomí, že dochází ke sbírání a zpracování osobních údajů. Více informací o zásadách ochrany osobních údajů najdete ZDE.