Z hladké mouky, droždí, vody, cukru a soli vypracujeme těsto. S vypracováním těsta může pomoci domácí pekárna. Po vykynutí rozdělíme těsto na 8 bochánků, které potřeme olejem a znovu je necháme nakynout. Potom každý bochánek rozválíme na placku.
Plechy na pečení posypeme moukou, dáme na 5 minut nahřát do trouby předehřáté na 220 °C. Potom na plechy rychle přesuneme připravené placky a upečeme je v troubě. Pečeme krátce, aby se placky nevysušily. Placky se při pečení nafouknou. Ihned po vytažení z trouby zabalíme pita placky do utěrky, aby kůrka zůstala měkká a placky neokoraly.
Pita placky můžeme ohřívat pokropené vodou v troubě nebo mikrovlnné troubě. Kapsu prořízneme a naplníme podle chuti každého, nebo náplň do teplé placky zabalíme. Placky můžeme používat také jako přílohu k různým pokrmům.