reklama
hledat uživatel
       
Přidat vlastní recept

Jednoduché chilli con carne

Recept na méně pálivou verzi chilli con carne.


  • 0

    0 0
  • 1 hod

Ingredience

podle chuti

podle potřeby



Postup přípravy

Cibuli oloupeme a nakrájíme najemno. Větší červenou papriku očistíme a nakrájíme na kostky.

Na hlubší pánev (například wok) nebo do hrnce nalijeme trochu oleje, na kterém osmahneme cibuli. Až cibule zesklovatí, přidáme česnek (prolisovaný nebo nakrájený na drobné kostičky). Potom přidáme nakrájenou papriku a orestujeme. Přidáme mleté maso a znovu orestujeme. Když je maso hezky orestované, přidáme všechno koření (sůl, chilli, mletou papriku, kmín) a cukr. Dobře promícháme.

Základ na chilli con carne zalijeme hovězím vývarem a pasírovanými rajčaty. Necháme cca 30 minut probublávat a občas zamícháme.  Po cca 30 minutách přidáme scezené fazole. Vše dochutíme a necháme probublávat ještě přibližně 5 - 10 minut.

Jednoduché chilli con carne podáváme s čerstvým chlebem.

Tip: Tato verze chilli con carne není moc pálivá. Kdo má rád více pikantní jídla, může přidat více mletého chilli. Na recept lze použít mleté hovězí maso, ale také míchané mleté maso.

reklama

Poznámka k receptu

Chcete skutečně poznámku smazat?
Ano Ne
×

autor

Uvařil/a jsem recept
  • Přidat poznámku
  • Líbí se mi

    Dejte nám vědět,
    proč se vám recept nelíbil.

    ×
    Sdílet Připnout

    Přidat příspěvek k receptu Jednoduché chilli con carne

    Kliknutím na tlačítko Přidej příspěvek berete na vědomí, že dochází ke sbírání a zpracování osobních údajů. Více informací o zásadách ochrany osobních údajů najdete ZDE.