Recept na oblíbenou omáčku ze sterilovaných okurek.
2 lžíce | olej |
2 lžíce | máslo |
2 ks | cibule |
500 ml | voda |
150 ml | kysaná smetana |
6 lžic | hladká mouka |
1 sklenice | okurka sterilovaná |
podle chuti | |
---|---|
2-3 lžičky | cukr |
sůl | |
mletý černý pepř |
Cibule oloupeme, očistíme a nasekáme najemno. Okurky nastrouháme nahrubo nebo nakrájíme na kostičky. V kastrolu rozehřejeme máslo s olejem. Zpěníme na něm připravenou cibuli. Vsypeme 4 lžíce mouky a vysmahneme světlou jíšku. Základ okurkové omáčky zalijeme vodou nebo vývarem, rozkvedláme a přidáme okurky a podle chuti i cukr a sůl. Vše společně vaříme. Ve smetaně rozmícháme 2 lžíce mouky. Znojemskou omáčku zahustíme smetanou, případně dochutíme solí, pepřem nebo cukrem. Omáčku necháme už jen projít varem. Jednoduchou znojemskou omáčku podáváme teplou. Podáváme s rýží nebo brambory a dušeným hovězím.
Budete je milovat! TOP 8 receptů na české omáčky
Co vás jako první napadne, když se řekne typicky české jídlo? Přece omáčka! Tradiční českou kuchyni si bez omáček nedokážeme představit - koprová, svíčková, rajská, ale hlavně kvalitně připravený guláš! Pojďme se podívat na ty nejlepší recepty našich čtenářů.
autor Vilienka
Nechte si pravidelně zasílat dávku čerstvých dobrot přímo do vaší schránky.
Máte nějaký dobrý nápad, připomínku, nebo vám něco na stránkách nefunguje? Neváhejte nás kontaktovat prostřednictvím formuláře.
KontaktovatCentrum.cz |Atlas.cz Economia 1999 - 2024. Všechna práva vyhrazena