reklama
hledat uživatel
       
Přidat vlastní recept

Jednoduchá znojemská omáčka

Recept na oblíbenou omáčku ze sterilovaných okurek.


  • 4,1

    134×

    4,1 134
  • 45 min

  • 32×

Postup přípravy

Cibule oloupeme, očistíme a nasekáme najemno. Okurky nastrouháme nahrubo nebo nakrájíme na kostičky.

V kastrolu rozehřejeme máslo s olejem. Zpěníme na něm připravenou cibuli. Vsypeme 4 lžíce mouky a vysmahneme světlou jíšku. Základ okurkové omáčky zalijeme vodou nebo vývarem, rozkvedláme a přidáme okurky a podle chuti i cukr a sůl. Vše společně vaříme.

Ve smetaně rozmícháme 2 lžíce mouky. Znojemskou omáčku zahustíme smetanou, případně dochutíme solí, pepřem nebo cukrem. Omáčku necháme už jen projít varem.

Jednoduchou znojemskou omáčku podáváme teplou. Podáváme s rýží nebo brambory a dušeným hovězím.

reklama

Poznámka k receptu

Chcete skutečně poznámku smazat?
Ano Ne
×

autor


Uvařil/a jsem recept
  • Přidat poznámku
  • Líbí se mi

    Dejte nám vědět,
    proč se vám recept nelíbil.

    ×
    Sdílet Připnout

    Komentáře k receptu Jednoduchá znojemská omáčka

    Celkový počet komentářů: 18
    Nalezeno receptů: 18
    |< << 12 >> >|

    Přidat příspěvek k receptu Jednoduchá znojemská omáčka

    Kliknutím na tlačítko Přidej příspěvek berete na vědomí, že dochází ke sbírání a zpracování osobních údajů. Více informací o zásadách ochrany osobních údajů najdete ZDE.